55 år i bakeryrket

Stein Magnussen i Stein Magnussen Bakeri AS i Melbu, Lofoten, har holdt det gående i 55 år. 78-åringen har ikke planer om å pensjonere seg ennå.

Publisert Sist oppdatert

Selv om sønnen har overtatt den daglige driften av bakeriet, holder Stein det gående i bakeriet og trives med det. Kaker bakes i stor stil ved bakeriet, selv om Stein ikke har noe nøyaktig tall på hvor mange som produseres.

– Det er vanskelig å si, men vi bruker rundt 100 liter fløte i uka, forteller Stein til Vesteraalens Avis.

Tilfeldig inn i yrket

Det var tilfeldigheter som fikk Magnussen inn i yrket. Han startet som visegutt i et lokalt bakeri og fortsatte som lærling etter en stund. Med fagbrev i hånd ønsket han å starte opp for seg selv.

Banken ville ha han til å starte på Stokmarknes, men der var det for mye konkurranse, syntes han selv. Dermed ble det Melbu, og det gikk bra. I dag har bakeriet også avdelinger på Sortland og Stokmarknes.

Tidlig på jobb

Magnussen er tidlig på jobb. Han starter opp kl 02.00 og jobber til 09.00, så det er nattarbeid som gjelder for den drevne fagmannen.

– Noen ganger er jeg lengre. Det er avhengig av hvor mye vi har å gjøre. Det har vært ei hektisk tid nå i mai, forteller han til avisa.

Powered by Labrador CMS