Fredrik Andresen slutter som bakeri i Nofima.

Slutter som Nofima-baker:
– Vemodig, men gleder meg til ny jobb

Fredrik Andresen overtok jobben som baker på Nofima i 2019 etter André Løvaas. Nå har han sagt opp jobben og starter som produktutvikler hos Alimenta 1. september.

Publisert

– Det er flere grunner til at jeg nå skifter jobb. Den ene grunnen er at det dukket opp en spennende mulighet hos Alimenta. I tillegg har jeg hatt lang reisevei til jobben på Nofima. Da ble det ekstra attraktivt å søke jobben hos Alimenta, som ligger like i nærheten av der jeg bor, sier Fredrik Andresen til Bakeri.net.

Andresen kom fra stillingen som produktutvikler hos Mesterbakeren da han begynte hos Nofima for fem år siden. I løpet av disse årene har han fått prøve mer enn de aller fleste bakere. 

– Det har vært en drømmejobb på veldig mange måter og er en mulighet man kanskje bare får en gang i livet. I jobben får du prøve ting du aldri ville fått i et bakeri. Jeg har for eksempel bakt med alt fra belgvekster og ulike grønnsaker via planter under havoverflaten til insekter.

– Har det utviklet deg som fagperson?

– Ja, helt klart! Det å se bakerbransjen i et mangfold er veldig viktig. Jeg har fått lære å sette sammen oppskrifter, smaker og ideer på en litt annen måte. Og så har jeg fått jobbe sammen med en flott gjeng på en fantastisk arbeidsplass. Jeg har hatt en fantastisk tid i Nofima. Det blir vemodig å slutte, men jeg ser frem til å begynne hos Alimenta og være tett på bransjen igjen. Alimenta gir meg en mulighet som starter en ny, spennende og utfordrende reise.

– Hvem passer jobben som Nofima-baker for?

– Den passer til den som søker etter å finne ut nye ting om baking og som har erfaring fra både håndverk og industri. Samtidig som du gjerne liker å holde kurs og kjøre prosjekter i en veldig fleksibel og spennende hverdag med et stort faglig mangfold, sier Fredrik Andresen.

Powered by Labrador CMS