Sommerferien er rett rundt hjørnet, og i den perioden vil mange være på reisefot rundt omkring i landet. Da er det ekstra viktig å hjelpe folk med å bli oppmerksomme på, og finne frem til, nettopp ditt bakeri eller konditori.

Og det er her Google Maps kommer inn i bildet. I dag har nesten alle en smarttelefon i lommen, og de aller fleste telefonene inneholder karttjenesten Google Maps.

Er bakeriet eller konditoriet ditt profilert i Google Maps, kan det føre til økt salg, skriver det svenske bransjemagasinet Bröd.

Profil og verifisering

I Google Maps kan du legge inn relevant informasjon om bedriften din, slik som adresse og åpningstider. Det er helt avgjørende at informasjonen som til enhver tid ligger ute er oppdatert og pålitelig. Kunder kan bli sinte hvis de føler seg lurt eller villedet, skriver Bröd.

I Google Maps kan folk søke opp hvilke bakerier og konditorier som finnes i nærheten. Men for at din bedrift skal vises i et slikt søk, må du først verifisere selskapet i Google Min bedrift. Har du ikke en Google-profil fra før, kan du lett opprette en ny profil på google.no.

Gratis å bruke

Gjennom Google Min bedrift kan du deretter, helt gratis, administrere hvordan bedriftsinformasjonen din vises i både Google Søk og Google Maps.

Bedrifter som bekrefter informasjonen de viser på Google Min bedrift, har større sjanse for å bli oppfattet som pålitelige av forbrukerne. Når folk finner bedriften din på Google Søk og Maps, bør du allerede ha sørget for at de kan se relevant informasjon som nettsted, gateadresse og åpningstider.

Anmeldelser og bilder

Du kan også kommunisere med kundene dine via Google Maps. For eksempel kan du lese og svare på anmeldelser eller publisere bilder som viser hva bedriften din gjør. Bedrifter som legger inn bilder i oppføringene sine, mottar ifølge Google selv, flere forespørsler om veibeskrivelser på Google Maps og flere klikk til nettstedene sine sammenlignet med dem som ikke gjør det.

Trenger du hjelp? Gå bare inn på support.google.com/business