Et helt nytt Godt Brød-bakeri er i full gang i Dronningensgate i Trondheim sentrum. Utsalget, som ligger i etasjen over bakeriet, har på noen korte uker rukket å bli et populært sted for både byboere og turister.

Egen del til møter

Inne har det nye utsalget plass til 90 personer, og det skal bli 50 sitteplasser utenfor til neste sommer. Deler av lokalene er skilt ut som en chambre separee, her kan bedrifter og andre leie plass til morgenmøter og annet.

– Vi tror delen av lokalet som er til utleie kan bli populær, da Trondheim ikke har mange slik steder med mulighet for å leie møterom med servering, sier daglig leder for alle Godt Brøds Trondheimsavdelinger, Elin Høgh Olsen til Bakeri.net.

Kanelbollle er en av besteselgerne i Godt Brød Dronningensgate.

Kanelbollle er en av besteselgerne i Godt Brød Dronningensgate.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Felles bakeri for hele byen

I motsetning til de fleste andre Godt Brød-utsalg (som kalles bakeverksteder, siden de baker i utsalget), er dette nye i Trondheim lagt opp litt annerledes. Her er det ett bakeri som skal serve de tre avdelingene i byen. Det betyr at de to avdelingene uten eget bakeri bestiller opp varer fra Dronningens gate, men steker det meste selv.

Systemet er nytt i Godt Brød-sammenheng og alt er litt nytt, men så langt har dette fungert godt for det nyåpnede bakeriet.

– Det går bra, men vi må komme litt i gang og bli godt kjent med rutiner og systemer før det går knirkefritt. Men ingen problemer så langt likevel. Vi tror dette er en bra løsning for Godt Brød i Trondheim, sier Høgh Olsen.

Inne i de nye lokalene er det om lag 90 sitteplasser, og det vil bli uteservering i sommerhalvåret.

Inne i de nye lokalene er det om lag 90 sitteplasser, og det vil bli uteservering i sommerhalvåret.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen / Vest Vind Media

Nasjonalt sortiment

Produktene i det nye utsalget, er som i resten av kjeden, men med noen lokale varianter som for eksempel Laupe, typisk trøndersk bakverk. Bakerne i Godt Brød har også frihet til å lage nye produkter i bakeriet og teste det direkte på kundene.

– For vår del ser vi at det er typiske Godt Brød-produkter som selger godt, som varianter av økologisk formbrød og søtbakst som kanelbolle, sier Høgh Olsen.

Det nye bakeriet åpnet i november 2019.

Det nye bakeriet åpnet i november 2019.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Inn med tralleovn

I bakeriet er den største nyheten en tralleovn. I Godt Brød har det vært hertovn som gjelder, men da de aller fleste brødene er formbrød har man sette etter enklere løsninger.

– Så nå har vi testet med en trallovn og vi ser at produktene er like gode og at de får en fin og jevn stek og ikke minst er det enklere for bakerne, sier nestleder og baker, Ingunn Bakken.

Den nye Godt Brød avdelingen i Trondheim har 21 personer ansatt, inkludert fem bakere.

Brødene er lekkert plassert i hyller og kan ses godt fra flere vinkler i lokalene.<br />De fleste produktene er som i resten av Godt Brøds utsalg, men med noen lokale varianter.

Brødene er lekkert plassert i hyller og kan ses godt fra flere vinkler i lokalene.
De fleste produktene er som i resten av Godt Brøds utsalg, men med noen lokale varianter.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media