I en pressemelding hevder Sial Paris at de er messen som viser vei inn i fremtidens matbransje. Og kanskje med rette. Rundt ti prosent av alle innovasjoner på verdens matvaremarkeder er lansert på Sial Paris siden messen startet opp for 54 år siden.

Årets Sial-messe, som finner sted fra 21. til 25. oktober, har som mål å bli «det største fremtidslaboratoriet på Planeten Mat», heter det i en pressemelding. Med flere tusen nyheter og eksperter fra alle verdens hjørner, vil Sial 2018 vise vei inn i fremtiden, lover arrangøren.

Hele prosessen fra en idé til en ny vare, vil komme til uttrykk i Sials Future Lab, som skal være selve nervesenteret på messen.

— Vi ønsket å ta et skritt videre fra Sials tradisjonelle innovasjonskonkurranse, og forklare historien og forhistorien til nyskapningene på den internasjonale matvaresektoren, sier Sials nettverksdirektør, Nicolas Trentesaux.

Sial Food Lab blir et forum for morgendagens utfordringer, som for eksempel hvilke proteiner det blir påkrevet å utvikle og satse på for å kunne brødfø en verdensbefolkning på 8,6 milliarder mennesker i 2030. I Sial Food Lab vil det også bli fokus på hvordan kunstig intelligens står i ferd med å revolusjonere matvarer og produksjon i årene som ligger foran oss.

Sial Rising Startup er en arena for innovative europeiske start-ups. Rundt 50 foretak i startfasen blir representert på messen, der det blir rettet søkelys på de forskjellige grunnideene, initiativtakernes visjoner, planer, produkter, metoder og andre utfordringer.

Sial VR Lab er stedet der den virtuelle virkeligheten møter Planeten Mat. Her får deltakerne innsikt i hvordan den nye teknologien vil revolusjonere vår daglige diett, i restauranter, på arbeidsplassen og i hjemmene.

Sial Paris ble sist arrangert i 2016. Da hadde messen mer enn 155 700 besøkende fra 194 ulike land samt 7020 utstillere fra 109 land. Det ble presentert 2188 innovative produkter på Sial 2016.