Forrige Europain ble arrangert i 2018. Messen hadde da over 50 000 besøkende. Nå er messen utsatt til 26.–29. mars 2022.
Forrige Europain ble arrangert i 2018. Messen hadde da over 50 000 besøkende. Nå er messen utsatt til 26.–29. mars 2022.

Slik blir nye Europain

Europain 2020 skal for første gang tilby guidede turer til noen av Paris' beste bakerier og konditorier.

Publisert Sist oppdatert

Besøkende vil kunne oppdage nye trender, identifisere nye markeder, utvikle nye konsepter og finne inspirasjon til nye produkter.

Messen Europain 2020 flyttes til Porte de Versailles, som er et stort utstillingslokale i sentrum av Paris. Samtidig er tidspunktet for messen flyttet fra starten av februar til midten av januar, nærmere bestemt 10. – 13. januar.

Godt plassert mellom jul og valentinsdagen, blir dette «et perfekt tidspunkt for å tenke på fremtiden», tror arrangøren, som videre lover at «besøkende vil kunne oppdage nye trender, identifisere nye markeder, utvikle nye konsepter og finne inspirasjon til nye produkter».

Baker- og konditorbransjen er inne i en periode preget av raske endringer, og det er bakgrunnen for at også Europain har fått en «make over». Noen av endringene kom allerede på messen i 2018. Her ble publikum blant annet presentert for en ny tredeling av messeområdet samt et nytt forum og en ny helseavdeling.

Ny e-tjeneste

I 2020 vil messen ha et spesielt fokus på business og inspirasjon. En av nyhetene er Europain Business Meetings, som er en gratis e-tjeneste der man kan forhåndsbooke møter på messen. Ved å skape en bro mellom behov og etterspørsel, har tjenesten som mål å legge til rette for fremtidige samarbeidsprosjekter.

Ekspertråd

På neste års Europain vil det også være en egen Expert Advice Hub, hvor man kan få ekspertråd innen jus, finansiering, markedsføring og design. Det blir i tillegg satt opp en Start-ups Hub med presentasjoner av nye digitale løsninger og andre innovasjoner.

En av nyhetene på Europain 2020 er guidede turer til noen av Paris’ beste konditorier og bakerier.
En av nyhetene på Europain 2020 er guidede turer til noen av Paris’ beste konditorier og bakerier.

Bakeribesøk

Baking Tours er et annet nytt tilbud som lanseres i neste år. For første gang skal de besøkende på Europain få være med på guidede turer til Paris’ aller beste bakerier og konditorier. Denne nyheten kommer som en følge av at messen flytter til sentrum.

Innovasjoner

Over 500 utstillere skal med sine unike løsninger, sin kreativitet og sin ekspertise, sørge for å gi de besøkende massevis med ny inspirasjon. Som i 2018 vil messen være delt inn i de tre segmentene salg, administrasjon og produksjon. De beste innovasjonene på messen vil også få heder og ære i Europain 2020 Innovation Awards.

Fremtidens bakeri

Bakery of the Future er en stor nyhet som Europain 2020 skal presentere i samarbeid med fagskolen Le Cordon Bleu. Konseptet er et pop up-bakeri med mulighet for teste ut nye innovasjoner innen produksjon, salg og konsum. Fra dette bakeriet vil det også være mulig å kjøpe take away.

Demonstrasjoner

På Sweet Creations Stage vil noen av verdens dyktigste konditorer, chocolatiers og iskremeksperter demonstrere hvordan de jobber for å møte stadig nye og endrede forbrukerbehov, som for eksempel vegansk, sukkerfritt og økologisk.

Konkurranser

En annen stor inspirasjonskilde på Europain, vil selvfølgelig være lagkonkurransene Coupe du Monde de la Boulangerie og Mondial des Arts Sucrés.

På neste års Europain er det klart for en ny runde med Mondial des Arts Sucrés.
På neste års Europain er det klart for en ny runde med Mondial des Arts Sucrés.
Powered by Labrador CMS