60 MILLIONER: Moseid Bakeri bygger nytt til en kostnad på 60 millioner. Alt i tre i tradisjonell stil, men med solceller på taket.
60 MILLIONER: Moseid Bakeri bygger nytt til en kostnad på 60 millioner. Alt i tre i tradisjonell stil, men med solceller på taket.

Slik blir det nye bakeriet

Det tradisjonsrike bakeriet satser 60 millioner på flunkende nytt bakeri.

Publisert Sist oppdatert

Første uke i januar må vi flytte ut blant annet fra en garasje som skal rives.

Moseid Bakeri satser friskt. Samtidig er de opptatt av at tradisjonene skal bevares rundt bygdetunet på Mosby i Kristiansand der de holder hus i dag.

– Vi skifter ikke på logoen her, ler Knut Arne Moseid (46) og sikter til navnene i familien:

Det var Knut Arnes farfar, Knut, som startet det hele. Far, Knut Christian (70), var andre generasjon og er fortsatt å finne i bakeriet der også Knut Arnes sønn, Knut (22), er i full sving.

Nøye vurdering

– Her er det Knut på Knut på Knut, smiler Knut Arne Moseid (46). Han er altså tredje generasjon Knut i bakeriet.

Moseid Bakeri er et tradisjonsrikt håndverksbakeri og har aldri hatt røde tall så lenge Knut Arne Moseid har vært sjef. De har et utsalg i Vennesla og produksjonen med utsalg er på Mosby i Kristiansand kommune. I tillegg har de et franchiseutsalg på Evje i Setesdal. Bakeriet har 42 ansatte fordelt på 13 årsverk og omsetningen er rundt 30 millioner.

Nå er de klare for å ta et nytt løft for familiebedriften.

– Vi fikk diverse pålegg både fra Mattilsynet og Arbeidstilsynet. Det gikk på takhøyde, blant annet, og vi så på mange muligheter for å endre på forholdene i den gamle bygningsmassen, men nå har vi etter nøye vurdering besluttet at vi vil bygge nytt, sier Knut Arne Moseid.

KNUT OG KNUT OG KNUT: Både bakeriet og drivernes navn er tradisjon ved Moseid bakeri; her er tre generasjoner Knut Moseid. Fra venstre Knut Moseid (22), Knut Arne Moseid (46) og Knut Christian Moseid (70).
KNUT OG KNUT OG KNUT: Både bakeriet og drivernes navn er tradisjon ved Moseid bakeri; her er tre generasjoner Knut Moseid. Fra venstre Knut Moseid (22), Knut Arne Moseid (46) og Knut Christian Moseid (70).

Landhandelspreg

Og det er ikke noe småtteri det er snakk om: Totalt skal det investeres 60 millioner kroner med nye 800 kvadratmeters produksjonslokaler i tillegg til et separat glutenfri-bakeri i kjelleren.

– Vi holder til rundt et bygdetun og det i seg selv er et lite trekkplaster for kundene. Her skal vi bevare den gamle stilen. Det får et landhandelspreg som underbygger at vi er et håndverksbakeri. Nettopp det er jo blitt mer populært med årene selv om det er en utfordring med hensyn til økte priser, sier Knut.

Det er en voldsom satsing?

– Ja, men vi har fått faste priser på alt av materialer. Første uke i januar må vi flytte ut blant annet fra en garasje som skal rives, smiler håndverksbakeren.

Her blir nytt utstyr som frys og kjøl. Alt bygges i tre med solceller på taket. Det blir full kjeller hvor tradisjonsrike potetkaker, Hardangerlefse og flatbrød skal bakes – produkter som er varemerker for bakeriet.

Dette blir spennende?

– Ja, kanskje litt for spennende, smiler Knut Arne Moseid.

Det nye bakeriet ruver godt i forholdt til dagens bygningsmasse.
Det nye bakeriet ruver godt i forholdt til dagens bygningsmasse.

 

Powered by Labrador CMS