Salon du Chocolat i Paris er en årlig messe for den internasjonale sjokoladeindustrien, og generelt alle som elsker sjokolade. Dette er verdens største event dedikert til sjokolade og kakao, og her er det noe for enhver smak. Alt fra skolebarn og deres foreldre til profesjonelle konditorer og chocolatiers vil finne noe interessant i årets varierte aktivitetsprogram.

Som vanlig vil også en rekke prestisjefylte konkurranser og kåringer finne sted på Salon du Chocolat. Et av høydepunktene i så måte blir finalen i World Chocolate Masters, som går av stabelen fra 31. oktober til 2. november. I tillegg skal konkurransene Relais Desserts Charles Proust og Trophée de la Pâtisserie Française avholdes på Salon du Chocolat i år.

Hundrevis av utstillere fra hele verden vil være representert med sine nyeste produkter. Utstillere som retter seg spesielt mot profesjonelle fagfolk vil være samlet i en egen BtoB-avdeling. Her vil det også være en egen lounge for bransjefolk, der man kan nettverke og dele kunnskap.

Foto: Salon du Chocolat

Salon du Chocolat er det perfekte stedet for å fange opp nye og viktige sjokoladetrender. En av trendene som i størst grad vil prege årets messe, er den globale helsetrenden. På messen vil de besøkende lære mer om hvorfor denne trenden er så relevant for sjokolade. Her er en kort oppsummering:

Foto: Salon du Chocolat
Naturlig og sunt

Forskere er skjønt enige om at kakao inneholder en rekke antioksidanter og viktige næringsstoffer som magnesium, jern, sink, kobber og vitaminer (spesielt mye B og E). Fordi kakao er så sunt, i tillegg til å være plantebasert og helt naturlig, blir kakao av mange regnet som såkalt supermat. Kakao kan også gå under betegnelsen «raw food», som er en annen stor mattrend for tiden.

Dagens forbrukere er opptatt av at maten skal være så ren, uprosessert og naturlig som mulig. I tillegg skal den være bærekraftig og etisk forsvarlig. I sjokoladeverden har dette ført til at stadig flere produsenter tar kontroll over hele produksjonsprosessen og bruker betegnelser som «Fair Trade» og «Bean to Bar» (fra bønne til sjokoladeplate).

En trend i konditorbransjen er å vende tilbake til gamle og autentiske resepter og produksjonsmetoder. Det kan gjerne være enkelt, bare det er naturlig og føles ekte.

Sjokolade fra hele verden

Et av høydepunktene på Salon du Chocolat hvert år, er det daglige moteshowet der konditormestre har samarbeidet med motedesignere om å skape de mest smakfulle og imponerende kreasjonene – i sjokolade.

Hver dag vil det også bli holdt en rekke demonstrasjoner og kurs av noen av verdens fremste fagfolk innen sjokolade og konditorfag. Nytt for årets messe er at et større område er satt av til nettopp konditorkunsten.

Til Salon du Chocolat 2018 kommer det kakao- og sjokoladeprodusenter fra fem ulike kontinenter, og det er ventet at messen vil få over 130 000 besøkende fra over 60 ulike land.

Foto: Salon du Chocolat
Foto: Salon du Chocolat