Fredag 20. og lørdag 21. september arrangeres Iduns Idémesse for tiende gang. Tradisjonen tro har Idun Industri invitert sine kunder og samarbeidspartnere hjem til seg på Hvam. Marketingsjef Brit Bjørkli lover et tett faglig program med mange nyheter, smaksprøver, utstillinger og foredrag. Som vanlig avsluttes det hele med en stor messefest lørdag kveld.

– Her på huset er alle i messemodus nå. For oss er dette årets store happening, og vi gleder oss veldig, sier Bjørkli til Bakeri.net.

Hun forteller at det så langt er cirka 300 påmeldte til selve messen. I 2016 hadde messen 600 besøkende, og Bjørkli tror det blir minst like mange i år.

– Erfaring fra tidligere år tilsier at de fleste melder seg på når det nærmer seg messen, og nå renner det inn påmeldinger daglig. På vår populære messefest har vi bare plass til 300 gjester, så her gjelder det å melde seg på med en gang. Per nå er det cirka 50 ledige plasser til festen. Det pleier å være et veldig hyggelig arrangement med god stemning, sier hun.

Idun viser vei

Messefesten skal foregå i et telt på plassen utenfor Iduns lokaler, mens selve idémessen arrangeres innendørs. Bjørkli forteller at det meste av programmet nå er spikret, og at de besøkende kan vente seg en solid dose faglig påfyll.

– Vi ønsker å gi kunnskap og inspirasjon som gjør det enklere å ta smarte veivalg, sier Bjørkli.

«Idun viser vei» er derfor det overordnede temaet for årets messe, mens bærekraft, digital hverdag og inspirasjon er valgt ut som de tre viktigste undertemaene. På programmet står spennende seminarer og foredrag om blant annet matsvinn, matmerking, sosiale medier og trender.

Spennende foredrag

Erik Vold fra Matsvinn kommer for å fortelle om hva det enkelte bakeri kan gjøre for å redusere matsvinn og bli mer bærekraftig.

Lene Thorsen og Tommy Hoset fra Innsikteriet vil holde et foredrag om hva som er trendene i matbransjen for tiden.

Kari Hasselknippe fra Hasselknippe Consulting vil dele sin kunnskap om marketing og konseptutvikling. Hasselknippe har blant annet hjulpet Grini Hjemmebakeri med strategi og kommunikasjon; herunder utvikling av en ny visuell profil, nytt pakningsdesign samt markedsføring og PR.

Fra Foodtech kommer Raymond Wiig, som skal presentere smarte måter å bruke gammelt brød på.

Monica Gagnon jobber med digital markedsføring i Idun/Orkla og vil dele av sin kunnskap og erfaring om blant annet bruk av sosiale medier. I tillegg vil nyheter fra Idun kundeportal og Bake-it bli presentert.

– Kundeportalen vår er ikke bare en webshop, for her finner man også ordrehistorikk, tellelister og mange andre nyttige funksjoner, forklarer Bjørkli. 

Frem fra glemselen

Ellers vil Baker- og Konditorlandslaget være representert med en egen stand på messen.

– Bakerlandslaget skal blant annet jobbe med en brødskulptur (showpiece) og bake surdeigsbrød. I tillegg vil de presentere noen kule ideer som omhandler tradisjonsrike produkter. Dette er produkter som kanskje er gått i glemmeboken for mange, men som vi nå vil prøve å puste litt nytt liv i, forteller Bjørkli.

Hun legger til at også Iduns Industris datterselskaper Bako, My Bakery og Nic vil være tilstede og vise frem sine nyheter på messen.

– De har mye spennende innen emballasje, iskremtilbehør og bake off. I tillegg kommer mange av våre samarbeidspartnere, som Dobla, Regal, Credin, Puratos og Ireks, sier Bjørkli.