Skrutvold ble kontaktet i oktober/november av Richemont Club Italy som arrangerer konkurransen.

– De spurte om jeg kunne delta som jurymedlem og jeg takket ydmykt ja til forespørselen, sier Skrutvold til Bakeri.net.

Åtte land

Sigep International Bakery Contest er en konkurranse som de konkurrerende lagene blir invitert inn til. Det er Richemont Club, som arrangør, som inviterer nasjonene. Det er åtte nasjoner som deltar i konkurransen, som strekker seg over fire dager. To nasjoner konkurrerer hver av dagene, hvor det til slutt blir kåret en vinner. I år er det lag fra Israel, Nederland, Sveits, Peru, Japan, Italia, Spania og Kina som deltar i konkurransen. Jurymedlemmene er hentet inn fra Senegal, Portugal, Canada, Tyskland, Storbritannia, Belgia, Italia og Norge.

Butterdeig og mørdeig

– Det er spennende å se konkurranseprogrammet her, kontra hva vi har i Nordic Bakery Cup. I Sigep International Bakery Contest inngår også pizza, og fylte produkter av både butterdeig og mørdeig på programmet. Her er bakes det produkter med et bredt spekter av kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt, oster, «sweet and sour» og søte fylninger. Med flere internasjonale konkurranser for Norge fremover tror jeg det kan være smart å begynne å tenke på en utvidelse av våre produkter, sier Skrutvold.

Amund Skrutvold er en del av jurypanelet under Sigep International Bakery Contest.

Amund Skrutvold er en del av jurypanelet under Sigep International Bakery Contest.

Norden på nivået

– Under konkurransen her i Rimini har jeg truffet igjen både Bernd Kütscher (leder av juryen i NBC 2016) og Francois Wolfisberg (leder av juryen i NBC 2015). Begge ønsker å se mer til Norge i internasjonale konkurranser. Nivået til det norske bakerlandslaget vil kunne hevde seg internasjonalt.
– Vi begynner å bli lagt merke til internasjonalt, både som utøvere og som arrangører. Norge har blitt et land å regne med i denne sammenhengen.

To viktige oppgaver

– Den viktigste oppgaven jeg gjør er å ta med inntrykk og erfaringer fra dette tilbake til Norge. Jeg håper jeg kan gi verdifull input til de som skal konkurrere internasjonalt, både om hva som skal til av produkter for å begeistre juryen eller hva som skal til på showpiece. Det må være wow-faktor på alt. I tillegg er det svært viktig å bygge et internasjonalt nettverk. På de internasjonale konkurransene treffer du dyktige og dedikerte mennesker som vi kan trekke på i vår trening og utvikling videre. Skal vi konkurrere internasjonalt, må vi ha et godt nettverk ute i verden og hente lærdom fra de som har vært i dette gamet lenge. De er mer enn villige til å dele sin erfaring og sin kunnskap med oss.

– Skal man konkurrere internasjonalt, så må man hente inn internasjonal erfaring. Når vi ikke har den i særlig grad i Norge, så må vi benytte oss av å bruke det kontaktnettet vi nå bygger internasjonalt. Vi har flere bakere og konditorer i Norge som kan hevde seg internasjonalt, sier Amund Skrutvold på telefonen fra Italia.