Baker Brun Produksjon AS bygger nytt bakeri på Espehaugen like ved Flesland Flyplass i Bergen.

Skreddersydd nytt bakeri med fokus på bærekraft

Det nye bakeriet som er under bygging preges av bærekraftige og energibesparende løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Solceller på taket vil bidra til større andel av grønn energi.

Baker Brun i Bergen flytter produksjonen fra Damsgård til et nytt produksjonsbygg på Espehaugen ved Flesland. Bygget er 2 800 kvadratmeter og blir skreddersydd for Baker Brun. Det nye bakeriet vil være oppdatert i forhold til produksjon av ferske bakervarer, frysevarer og konditori.

– Foruten å være et topp moderne bakerianlegg har vi hatt fokus på bærekraft og energireduserende tiltak, sier Daniel Håkansson, daglig leder i Baker Brun. Han snakker om det flunkende nye bakeriet de snart flytter inn i.

Bærekraftig

– Bygget er igangsatt og vi forventer innflytting våren 2022.  Hele produksjonen og administrasjonen flytter til det nye bygget, og vi gleder oss til å komme i nye, moderne lokaler, sier daglig leder Daniel Håkansson til Bakeri.net.

– Ny teknologi fører til at vi reduserer CO2-utslippet med 60-80 tonn pr år, noe som er en betydelig reduksjon i utslipp av klimagasser. Gjenvinning av varme fra fryseanlegget vil bli brukt til oppvarming av kontorareal og vann i tillegg til

– Vi gleder oss til å komme i nye, moderne lokaler, sier daglig leder i Baker Brun, Daniel Håkansson.
– Vi gleder oss til å komme i nye, moderne lokaler, sier daglig leder i Baker Brun, Daniel Håkansson.

at rampene vil være frostfrie, sier Håkansson og fortsetter med begeistring:

– Solceller på taket vil bidra til større andel av grønn energi. Samtidig vil bygget bli koblet til fjernvarme slik at forbruket av strøm reduseres. Og kildesortering er en selvfølge, selvfølgelig!

Høyt energifokus

– Valg av utstyr, ovns- og produksjonsløsninger og tekniske løsninger er litt for tidlig å uttale seg om. Hvor stor produksjonskapasitet, hvilke varer som skal produseres i det nye bakeriet og hvor mange ansatte det blir i produksjon på Espehaugen er også noe Baker Brun må få komme tilbake til når det nærmer seg innflytting, sier markedssjef Kari Wulf hos Baker Brun.

Det er firmaet Svalinn, med spesialkompetanse i bygg for næringsmiddelindustrien, som står som hovedentreprenør. Svalinn har levert idéutforming, prosjektering og byggutførelse.

– Hovedfokuset er å tilrettelegge for krav til rom, bygg og hygiene, samt utnyttelse av areal og energi. Bygget vil ha høyt energifokus, noe som også er i tråd med den økende miljøsatsingen innen byggebransjen, sier Kim Krossøy i Cross Management til Estate Nyheter.

– Svalinn bygger tak over mat, deriblant fryselagre, kjølelagre, bakerier og slakterier for fisk, sier Krossøy.

Powered by Labrador CMS