Blir ditt bakeri med på å feire Skolebrødets dag 15. juni?

Skolebrødets dag nærmer seg

I fjor var nærmere 100 bakerier med på å feire Skolebrødets dag. Blir enda flere med i år?

Publisert Sist oppdatert

Dette er jo en bolle som alle norske bakerier har, og derfor er det enkelt å bli med på feiringen.

Det er allerede klart at alle bakeriene som var med på å markere Skolebrødets dag i fjor, vil gjøre det igjen i år. Den nye merkedagen ble nemlig en suksess med blant annet tidoblet salg av skolebrød og mye positiv blest rundt bakeriene.

— Vi gjennomførte en spørreundersøkelse blant bakeriene som var med i fjor, og der svarte alle at de vil være med igjen i år, forteller daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn, som er initiativtaker til Skolebrødets dag.

år som i fjor vil Skolebrødets dag bli feiret siste fredag før skoleferien. Dermed kan bakeriene forberede seg på å lage ekstra mye skolebrød til fredag 15. juni.

Enkelt å være med

— Dette er jo en bolle som alle norske bakerier har, og derfor er det enkelt å bli med på feiringen, sier Nordbø, som håper at mange nye bakerier vil bli med på å markere Skolebrødets dag i år.

— Formålet med dagen er å få god og positiv omtale av bakerbransjen, samt økt inntak av ferske bakervarer fra norske bakerier og butikker. Jo flere som er med, jo mer blest! Send meg gjerne en e-mail dersom ditt bakeri vil være med. Vi kommer nemlig til å ha en liste over deltakende bakerier på kampanjesiden vår og oppdatere denne fortløpende, sier hun.

Skolebrød

  • er et bakverk av gjærdeig som er formet som en rund, flat hvetebolle, har en grop i midten som er fylt med et «øye» av gul egge- eller vaniljekrem, og blir pyntet med melisglasur og kokosstrø etter steking.
  • er et typisk norsk bakverk som så dagens lys på 1950-tallet og siden er blitt en folkefavoritt.
  • kalles også skolebolle, purke, 12-øres og ola-bolle.
  • har fra 2017 fått sin egen dag, som er den siste fredagen før skoleferien.

Kilder: Wikipedia og OBK

 

 

Valgfritt materiell

Nordbø opplyser at det ikke vil bli sendt ut noe nytt kampanjemateriell i år. I stedet oppfordrer hun bakeriene til å gjenbruke fjorårets materiell.

— Det er også anledning til å lage eget materiell, og det vil være mulig å få låne vårt design, forklarer hun.

Flere navn?

I forbindelse med fjorårets feiring av Skolebrødets dag kom det frem at dette bakverket har mange ulike navn rundt om i landet. Mens skolebrød er mest brukt på østlandet, sier de oftere skolebolle på vestlandet. Purke, 12-øres og olabolle er andre navn som brukes.

—  Det er interessant at skolebrød kalles så mye forskjellig rundt om i landet. Fortell oss gjerne om det er flere navn i bruk, sier Nordbø.

 

Powered by Labrador CMS