Lars Fredius er daglig leder i nyetablerte Pals Kaffe. Lise Raanaas Haavind går fra Pals til Pals Kaffe. Begge er har de klare ambisjoner for den nye kaffesatsingen.

Skiller ut eget kaffe-selskap

Pals satser sterkere på kaffe- og drikkekategorien og skiller ut denne delen i selskapet Pals Kaffe AS.

Publisert Sist oppdatert

Diskusjonen rundt å skille ut kaffesatsingen i et eget selskap har pågått en liten stund hos Pals og fra 1. desember overtar Pals Kaffe AS fire ansatte, kaffeproduksjonen og lagerbeholdningen fra Pals AS. Selskapet har samme eiere som Pals, men får eget styre og egen ledelse. Lars Fredius er ansatt som daglig leder.

– Vi har kommet til en erkjennelse at det er utfordrende i seg selv å være grossist når vi har 1400 varelinjer. Vi har sett at kaffen ikke har fått den oppmerksomheten den har fortjent og at vi med fordel kan skille den ut for å få mer fokus på den delen av virksomheten, både når det gjelder produktutvikling og ikke minst tjenestetilbudet med opplæring og oppfølging, sier Joachim Raanaas og fortsetter:

– Vi har ansatt Lars Fredius som daglig leder og skal bygge opp organisasjon rundt. Det blir ikke bare kaffe, men hele drikkekategorien. Kaffe, varm sjokolade, te, men også milkshake, smoothies, iskaffe og lattevarianter og spesialjuicer. Da får vi en veldig flink kategorikaptein på drikke som kan ta et helhetlig ansvar for kundene våre. Vi ønsker å hjelpe dem med menyutvikling i forhold til ulike sesonger og alt de trenger av kompetanse, påfyll og relevante resepter, sier Raanaas.

Pals skiller ut drikkekategorien i selskapet Pals Kaffe AS. Fra venstre Lise Raanaas Haavind, Lars Fredius, Trond Aarø og Joachim Raanaas.

Med seg på laget har den nye daglig lederen også Lise Raanaas som har jobbet med kaffesegmentet i Pals i en årrekke.

– Vi ser at bakeriutsalgene trenger hjelp der ute med kunnskap og opplæring. Vi kommer til på styrke staben på dette for å hjelpe våre kunder til å tjene mer penger på drikkekategorien. Med eget selskap med dedikerte ansatte på drikke, har vi klare ambisjoner om å være en totalleverandør på alt av drikke, sier Lise Raanaas Haavind og Lars Fredius.

– Jeg tror timingen er riktig. De siste årene har vi fått et vell av kaffebrennerier i Norge. Jeg tror det kommer til å skje det samme med dem som med mikrobryggeriene; de som er liv lage blir kjøpt opp. Hvis vi greier å ta en tydelig posisjon i dette markedet, så har vi mulighet til å vokse mye kjappere, sier daglig leder i Pals, Trond Aarø som understreker at de har store ambisjoner i selskapets nye kaffesatsing.

Den nye dagliglederen Lars Fredius har mange år bak seg i kaffeselskapet Nespresso og har også bakgrunn fra hotellbransjen.

Powered by Labrador CMS