Shehan Naffas (26) kom til Norge sammen med mor og søsken i 2010. Da ble de endelig gjenforent med faren som flyktet fra Palestina to år tidligere. Familien bosatte seg på Nesna i Nordland – et lite tettsted med rundt 1500 innbyggere.

– Det var en utrolig kjedelig plass, det var ingenting å gjøre der. Jeg kom fra Gaza, en plass med mye folkeliv, forteller 26-åringen til byas.no.

Etter en uke i landet, begynte Naffas på norskkurs. Så fullførte hun videregående skole med gode karakterer. Samtidig fant hun en ny hobby på Youtube: Kakebaking.

– Jeg kikket på videoer i ett år før jeg i det hele tatt begynte å bake. Den første kaka jeg lagde smakte godt, men den så ikke ut, ler hun.

Da Naffas så et bilde av Stavanger, bestemte hun seg for å flytte dit. Hun planla å studere statsvitenskap og ha en deltidsjobb på si. Men samme hvor mange jobber hun søkte på, fikk hun aldri svar.

Løsningen ble å skape en arbeidsplass selv. I januar i år begynte hun å sette seg inn i hvordan man starter en egen bedrift, og i juli åpnet hun konditoriet Choconut på Storhaug i Stavanger.

– Nå har jeg skapt en jobb for meg selv, forhåpentligvis kan dette bli en jobb for andre også etter hvert, sier hun til byas.no.