Etter en omfattende nedtur som følge av Coops oppkjøp av ICA, solgte eierne French Bakery sommeren 2016. Kunden bakeriet mistet betydde mye for omsetningen. Omsetningen i 2015 havnet på om lag 116 millioner kroner, mer enn en halvering etter toppåret i 2011, hvor summen lå på drøye 240 millioner.

Nå eier det danske næringsmiddelselskapet Givesco om lag 90 prosent av bakeriet på Lierstranda, og de har klare ambisjoner.

 

Vil øke omsetningen

– Vår klare ambisjon er å på sikt komme tilbake til omsetningstallene i 2011/2012. Nå er vi akkurat kommet i gang med å legge strategier for hvordan vi skal gjøre dette, sier den nye daglige leder Stefan Kristiansen i French Bakery.

– Vi har en bra merkevare og bra produksjonsutstyr, nå gjelder det å gjøre bruk av det som finnes på en god og fornuftig måte og også tilføre noe nytt i produksjonen. Vi klarer ikke å øke omsetningen drastisk på kort tid, så vi må tenke fremover og være langsiktig. Men jeg har absolutt troen på at French Bakery vil bli en betydelig aktør i bakeribransjen også fremover, sier Kristiansen.