GRESS-gruppen er et innkjøpssamarbeid eid av Scandic Hotels, Compass Group Norge og Radisson Hotel Group. Etter å ha jobbet med grupperingen siden desember 2017, kan det glutenfrie bakeriet med hele 200 produkter i sortimentet nå glede seg over en signert nasjonal avtale.

Nasjonalt gjennombrudd

Gjestalveien Conditori har siden starten i 1998 bygget opp en solid merkevare i Rogaland. I fjor etablerte de merkenavnet Elda Bakeri som skal brukes i stadig flere markeder.
For mange har bedriften vært en godt bevart hemmelighet. Det var noe av bakgrunnen for at Mattias Skoglund ble ansatt som salgs- og markedsansvarlig i 2017.

– Avtalen med GRESS-gruppen er en avtale som strekker seg over to år. Det åpner for at vi får anledning til å selge til kjedens medlemmer som er Scandic, Radisson Hotel Group, GateGourmet, Hurtigruten, Norlandia Hotel Group, Torghatten, SSP, Eilefs Landhandleri, samt til medlemmene i Compass Group Norge. Sistnevnte er en betydelig aktør innenfor kantine og måltidstjenester med selskapene Eurest, Eurest Service, Eurest Konferanse & Selskap, medirest og ESS, sier Skoglund til Bakeri.net.

– Vi vil nå begynne å jobbe mot hver enkelt av kjedemedlemmene, både for å selge inn og sette sammen skreddersydde glutenfrie løsninger. Vi har allerede deltatt på GRESS-messen som kjeden arrangerer, og vi har fått svært gode tilbakemeldinger på produktene våre. For oss er dette starten på et nasjonalt gjennombrudd, sier Skoglund.

Dette skal de levere

– Hvilke produkter er dere nå inne med hos GRESS-gruppen?

– Vi er inne med ni produkter der alle skal distribueres gjennom Asko. Produktene er glutenfri pizzabunn med olivenolje (vegansk), hamburgerbrød (vegansk), lyse bagetter (vegansk), ostebagetter (vegansk brød), grove bagetter (vegansk), grovbrød oppskåret (vegansk), grove rundstykker (vegansk), blåbærmuffins og maripankakestykke. Med dette sortimentet dekker vi kjedemedlemmenes behov i hverdagen til både frokost og møtemat. Samtidig håper og tror vi at vi over tid kan utvide sortimentet ytterligere, sier Skoglund, som også kan fortelle at de jobber med flere nasjonale aktører som etter hvert kan konkretisere seg i nye leveringsavtaler.

Bakeriet leverer allerede glutenfrie pizzabunner til Pizzabakeren over hele landet.

Planlagt dobling i nytt bakeri

Det jobbes knallhardt med salg og markedsføring av bakeriets produkter. Målet er å doble omsetningen i løpet av tre år. I juni 2018 flyttet de inn i flunkende nytt bakeri som huser både bakeriavdeling, konditoriavdeling, pakkeavdeling, tørrlager og fryselager.

– Vi flyttet ut fra et bakeri på 250 kvadratmeter og inn i et flunkende nytt bakeri på 900 kvadratmeter. Her er det tatt godt hensyn til den planlagte veksten. Selv om planen er å doble på tre år, har vi håp om at vi kan nå målet tidligere. Vi jobber med mye spennende for tiden, sier salgs- og markedssjefen.

Glutenfri lidenskap

Gjestalveien Conditori har produsert glutenfrie produkter i over 20 år og har utviklet et stort sortiment. Denne utviklingen har vært drevet av en lidenskapelig interesse for at glutenfrie produkter skal se like flotte ut som vanlige produkter, og ikke minst, at de skal smake like godt. I bakeriet jobber det stort sett bare cøliakere og allergikere. Deres personlige erfaringer har skapt et lag der de ser muligheter og ikke problemer i arbeidet med glutenfrie produkter.