I Pizza Champion Cup Norge konkurreres det i klassene margherita, dessertpizza og gourmet.
I Pizza Champion Cup Norge konkurreres det i klassene margherita, dessertpizza og gourmet.

Skal kåre norske pizzamestere

Teamet bak Skandinavias største pizza-konkurranse er klare for å arrangere Pizza Champion Cup Norge på Umami Arena i februar 2023 på Norges Varemesse.

Publisert Sist oppdatert

Vi er veldig glade for å få lagt denne store konkurransen til Umami Arena.

Mike og Dan Arvblom lærte pizzakunsten av sin far, som igjen lærte faget i «pizzaens Mekka», Napoli. De må ha gått en god skole for Mike har endt opp som verdensmester – og sammen med broren Dan, arrangerer de nå sitt eget pizzamesterskap. For første gang skal de nå arrangerer et norsk mesterskap – hvor vinnerne får delta i «VM i pizza» i Italia. I Sverige har de arrangert tilsvarende event de siste seks årene, med stor suksess og oppmerksomhet.

Tre ulike disipliner

Det skal konkurreres i tre forskjellige «distanser». Alle øvelsene er individuelle – og man stiller med egne, medbragte ingredienser. For å delta må man være – eller ha vært tilknyttet restaurantbransjen eller være proff på annen måte. Man kan representere seg selv, eller en restaurant eller kjede.

Øvelsene er:
1) Margherita – klassikeren
2) Dessertpizza – en helt unik og krevende øvelse
3) Gourmet – her er det lov å boltre seg

Til sammen er det plass til 15 deltakere i hver disiplin. Man kan delta i flere øvelser og det er «first come – first serve» som gjelder i påmeldingen.

Konkurransen er veldig publikumsvennlig – og blir også produsert som et TV-show, hvor alle kan følge med på hvordan hver av kokkene jobber og komponerer mesterskapspizzaene.

Øker status

–Vi er veldig glade for å få lagt denne store konkurransen til Umami Arena, hvor konkurransen følges «live», sier direktør Torill Engelberg. – Vi vet hvor mye det betyr for en bransje å kunne kåre sine «champions». Og i en så stor og populær kategori som pizza vil det henge veldig høyt å kunne smykke seg med en slik tittel, sier Engelberg.

 

Powered by Labrador CMS