Tine arrangerte også en julekakekonkurranse før jul der Harmoni Håndverksbakeri vant med sin julekake med tranebær. Med konditor og matfaglig ansvarlig i Tine, Bernhard Azinger, i spissen trår de nå til med en ny bransjekonkurranse. Denne gangen skal de kåre Norges beste wienerbrød og vinneren får smykke seg med tittelen «Wienerbrødmester 2021».

– Vi hadde et prøveprosjekt i fjor med julekakekonkurransen der Harmoni Bakeri vant. Vi fikk veldig positiv respons fra bransjen på dette, både i forkant og etterkant av konkurransen. De gode tilbakemeldingene har gjort at vi prøver oss med en ny konkurranse og vil kåre Norges beste wienerbrød, sier Bernhard Azinger til Bakeri.net.

– Hvorfor akkurat wienerbrød?
– Vi ser i Baker-Norge at laminerte deiger har skutt fart. Blant de som har økt synligheten og interessen for laminerte deiger er landslagstrener Remy Corbet. Dette inspirerer mange, og vi vil gjerne bidra til å løfte fokuset på laminerte deiger ytterligere. Dette er håndverk og en kunst å få til. Det er også mange ulike teknikker innenfor laminerte deiger.

– Nå håper vi at mange håndverksbakere og håndverksbakerier vil konkurrere om å lage det beste wienerbrødet, sier Bernhard Azinger som tror konkurransen kan bidra til et stolt lyspunkt i en til tider tung korona-hverdag.

– Ja, visst er det korona og det den fører med seg, men vi vil gjerne bidra til litt positiv aktivitet i en annerledes tid. Vi må la bakerne og konditorene føle på litt på stoltheten i å lage et produkter de er stolte av og vise det frem. Wienerbrødkonkurransen er lavterskel både for de som deltar og for oss som arrangerer. Her trenger du ikke å drive produktutvikling i ukesvis for å være med. Delta med wienerbrødet du lager til daglig og er stolt av, sier Azinger.

Wienerbrødene må leveres hos Tine i Oslo 17. mars. Vinneren kåres dagen etter.

Her er konkurransereglene.