Cathrine Hals Alsaker i speltåkeren på Ousdal Gård i Ringsaker som leverer speltmel til Baker Hansens Gardsspelt-brød.

Sjettegenerasjon Baker Hansen: – Barna er med på styremøter

Hun er ikke bare sjettegenerasjon i Baker Hansen, men også oldermann i lauget i Oslo. Og barna hennes – kanskje syvende generasjon – har allerede vært med på styremøter i bedriften.

Publisert

Det er kjempespennende og hver dag på jobb er veldig givende.

Cathrine Hals Alsaker er sjettegenerasjon i Baker Hansen i Oslo. Og det er hun veldig glad for!

43-åringen er født på Røa der hun vokste opp i bakerfamilien. Allerede som 10-12 åring var hun med da Baker Hansens hadde stangsstands og fikk en liten følelse av bakefaget. Etter hvert begynte hun på utdannelsen i økonomi – i revisjon. Hun jobbet noen år i prestisjetunge PWC – PricewaterhouseCoopers – et verdensomspennende revisjonsfirma. Men så en dag kom pappa Morten og spurte om hun ikke skulle begynne hos Baker Hansen.

Syvende generasjon er med

– Det var for rundt 12 år siden, forteller hun.

Cathrine har jobbet overalt i bedriften; i butikk, i produksjonen, på stands sammen med pappa Morten. Hun har jobbet med pakking, på lager og på kontor.

– Jeg kjenner bedriften veldig godt!

Hun er også småbarnsmor. Hun er gift og har to barn på 8 og 11 år og barna tar også tid.

– Da er de kanskje snart klare for å tre inn i Baker Hansen de også?
– Ja, de har allerede vært med. På styremøter i bedriften var de allerede med fra de var nyfødte. Men så har de også vært med på salg. De er syvende generasjon, håper jeg, smiler Cathrine.

Fra Baker Hansen-stand i Holmenkollen. Fra venstre: Simen Tollersrud, Emma Eriksson, Knut C Hals (daglig leder i Baker Hansen), Cathrine Hals Alsaker.
Fra Baker Hansen-stand i Holmenkollen. Fra venstre: Simen Tollersrud, Emma Eriksson, Knut C Hals (daglig leder i Baker Hansen), Cathrine Hals Alsaker.

Gode møteplasser

– Var det en selvfølge for deg at du skulle gå inn i bransjen?
– Nei, det er var ikke det.  Jeg var ute av bedriften i ti år. Så kom Morten, altså far, og spurte meg en dag om jeg ville jobbe på heltid her. Og jeg trives veldig, veldig godt. Når du kommer inn her i bedriften så vil du jo bare jobbe. Vi er fire søsken og alle har jobbet her til og fra.

Cathrine Hals Alsaker er altså datter av Morten Hals, og hun er gift med Geir Alsaker, som ikke har noe å gjøre med bakerfamilien Alsaker i Bergen.

I dag har Baker Hansen 34 franchise-butikker i Oslo-området. Der jobber mellom 300 og 400 ansatte. I produksjonen på Grini er det cirka 50 ansatte. Salget øker jevnt og trutt og bedriften går godt.

– Hvordan ser du for deg fremtiden om 10-20 år?
– Utviklingen har gått veldig fort, og den fortsetter å gå fort. Vi er heldige fordi vi har butikker som er gode møteplasser for folk. Disse gode møteplassene er fremtiden. Men da kreves det at det er hyggelig å komme dit og at det er god kvalitet på produktene. Vi følger hele tiden med på utviklingen, og når det kommer nye inn i bransjen, så er vi veldig spente og nysgjerrige på hva det innebærer, sier Cathrine som forteller at Baker Hansen har forsøkt å etablere selvbetjente butikker, men at det ikke er helt lett nå i koronatiden.

– Vi vil satse på salg i butikker selv om vi også selvsagt har nettsalg.

Cathrine Hals Alsaker er oldermann i Oslo Baker og Konditorlaug.
Cathrine Hals Alsaker er oldermann i Oslo Baker og Konditorlaug.

Oldermann

– Har du en oppfordring til politikerne?
– Det må være at det skal være relativt enkelt å drive butikk. Vi må selv følge opp alle nye regler som blir innført, og det er ikke bestandig like lett. Vi ønsker fokus på gode produkter, ikke på et skjemavelde…

– Hvordan er rekrutteringen?
– Vi opplever faktisk en ganske god rekruttering til produksjonen. Vi har lærlinger som senere gjerne blir fast ansatte hos oss. Det å ha lærlinger bør alle ha! Akkurat nå i koronatiden har det vært litt vanskelig å få tak i folk i butikkene.

Cathrine Hals Alsaker er også oldermann i Oslo Baker- og konditorlaug. Det har hun vært i de siste fire-fem årene. Der er hun sammen med representanter fra de andre tradisjonelle bakerfamiliene i Oslo.

– Dette er en veldig god møteplass for oss alle sammen. Vi møter alle de samme utfordringene.

– Har dere en fanesak i lauget?
– Det viktigste med lauget er at vi er en møteplass. At vi som konkurrenter har mulighet til å kunne møte hverandre og vise hverandre respekt. Det er positivt. Det er det viktigste med hele foreningen. Det sosiale, sier Cathrine.

– Det er utrolig artig å jobbe i bransjen. Det er kjempespennende og hver dag på jobb er veldig givende. Vi får være med på å prege en fremtid i en viktig bransje, sier Cathrine Hals Alsaker.

Powered by Labrador CMS