Ekteparet Magne og Bera Granum, som startet Granum bakeri i 1991, var selvfølgelig med på feiringen. De trodde ikke at bakeriet kom til å vokse til en bedrift med 39 ansatte.

Magne er onkelen til Knut Arve Granum, mannen som leder produksjonen i dag.

 

Lager nesten alt fra bunnen av

– Vi er et håndverksbakeri og baker det aller meste av gjærbaksten, wienerbrødene og kakene selv. Vi har vårt eget utsalg og satser på et bredt vareutvalg, bruker fløte og smør og lite tilsetningsstoffer, forteller han til Bakeri.net.

Bakeriet leverer også til kantiner og til Hafjellanlegget.

– Jeg vil at vi skal ha et veldig stort utvalg i disken.

God kundeservice

– Vi pleier aldri å si nei til noen, ler Knut og utdyper det slik: – Hvis en kunde ringer nå og vil ha en marsipankake, så får de det.

Bakeriet vil skille seg ut med et bredt vareutvalg av både tradisjonell bakst og nye typer kaker. De kan blant annet by på hele åtte typer wienerbrød.

– Jeg vil at vi skal ha et veldig stort utvalg i disken. Her er det mange brødsorter, gjærbakst, ulike kaker, konfekt og mye mer. De gangene vi har fjernet et produkt, har kundene bedt om å få det tilbake i diskene.

 

Satser på lærlinger

Det er for tiden to lærlinger ved bakeriet og det kommer to til, ifølge Granum.

– Vi satser på å lære dem faget fra bunnen av, med praktisk arbeid og kursing. Vi følger dem tett opp.

Mange ansatte velger å bli lenge i bedriften. Flere har vært der i over 20 år.

– Her er det mange flinke og kreative folk. Alle gjør en kjempebra jobb!  sier Knut Arve Granum.

Granum bakeri vil fortsette på samme spor de neste årene, som håndverksbakeri med fokus på kundene og et stort vareutvalg som skiller seg litt ut.