Edilberto Maldonado, er den nåværende eieren av oppskriften på Høibakk Vafler.

Selger vaffeloppskrift fra 1937

For 1 million kroner kan den hemmelige oppskriften bli din.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken skal jeg møte en potensiell kjøper som er en aktør i baker- og konditorbransjen.

Men det er viktig å presisere at et helt selskap i drift følger med på kjøpet, sier Edilberto Maldonado, som er den nåværende eieren av oppskriften på Høibakk Vafler.

Oppskriften stammer fra tidligere Høibakk Konditori som ble startet av Kolbjørn og Astrid Høibakk i Arbeidergata i Mjøndalen i 1937. De fyrte opp vaffeljernet fra første dag, og holdt det gående helt til 1978. Da tok sønnen Jan Høibakk, som hadde gått i lære hos sin far, over ansvaret for bedriften sammen med kona Marit. Den nye generasjonen sørget for restaurering av både kafé og utsalg, men vaffeloppskriften trengte ingen forbedring.

I 2005 overlot Jan og Marit nøklene og den verdifulle oppskriften til bakerne Jan Erik Pedersen og Ole Bretvik. Salget av Høibakk Vafler fortsatte å gå bra, og nådde til og med nye høyder. I januar 2020 gikk det lille konditoriet likevel konkurs. Stamkundene var i sjokk og sorg. De fryktet at det ble ikke ble noen flere Høibakk Vafler, og flere av dem tryglet om å få kjøpe oppskriften. Det endte til slutt i en budrunde som stamkunde og daglig leder i En verden av tjenester (EVAT), Edilberto Maldonado, gikk seirende ut av. Med den hemmelige oppskriften i hånd startet han opp produksjon og salg av røren til Høibakk Vafler. I august samme år var røren offisielt på markedet igjen.

Vaffelglede

– Interessen for vaffelrøren eksploderte umiddelbart, men kort tid senere ble det bråstopp på grunn av pandemien. Nå har salget tatt seg opp igjen, og jeg ser et klart potensial for videre vekst, sier Edilberto, eller Eddie som han gjerne kalles, til Bakeri.net.

– Hva er grunnen til at du vil selge Høibakk Vafler nå?

– Jeg driver to store selskaper, og Høibakk Vafler har vært et lite sideprosjekt for meg. For å skape ytterlige vekst i salget av vaffelrøren, vil det kreve litt mer tid. Den tiden har ikke jeg, men jeg håper at det er noen andre der ute som har lyst til å ta over. Derfor leter jeg nå etter den rette kjøperen. Jeg ser etter en optimistisk person som har lyst til å spre vaffelglede, sier Eddie, som selv har god erfaring med å servere Høibakk Vafler i kundemøter.

– Det er alltid en god «ice breaker», for vafler er bare glede! Det er også grunnen til at jeg kjøpte oppskriften og startet opp med salg og produksjon.

Stor interesse

I dag er det Nærbakst som produserer røren for Høibakk Vafler. Kundene er en rekke bakerier, kafeer og butikker på Østlandet, deriblant 17 Meny-butikker og Asko Norge.

– Som ny eier av Høibakks Vafler slipper du den tunge oppstartsfasen. Vi har ordnet med leveringsavtaler, transportavtaler, produksjon, superfin profil med nettsider, sosiale medier og markedsmateriell samt mye, mye mer. Den som kjøper oppskriften vil få alt dette med på kjøpet, sier Eddie.

– Hvordan er interessen for å kjøpe Høibakk Vafler til 1 million kroner?

– Interessen er stor, så jeg er veldig optimistisk med tanke på å få til et salg. Denne uken skal jeg møte en potensiell kjøper som er en aktør i baker- og konditorbransjen.

Flere muligheter

– Hvorfor er aktører i baker- og konditorbransjen interessert i å kjøpe Høibakk Vafler, tror du?

– Jeg tror at det handler om merkevaren og verdikjeden. For eksempel kan en aktør som vil inn på dagligvaremarkedet prøve å lansere flere produkter «på ryggen av» Høibakk Vafler. Det kan også være en enkel måte å øke omsetningen på.

– Hvordan er økonomien i Høibakk Vafler i dag?

– Driften går sånn cirka i null, men jeg er 100 prosent sikker på at det er mulig å øke omsetningen betraktelig. Det krever bare litt mer tid og fokus enn jeg selv har mulighet til å avse, sier Eddie.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS