Staksrudvangen har drevet Villgjaer Mikrobakeri siden november 2018, og kundemengden og salget har hele tiden økt.

– Tilbakemeldingene fra kundene er at det er veldig trist at jeg gir meg og at de håper noen andre vil drive dette konseptet videre. Jeg er så heldig at jeg har fått jobb som butikksjef i det nye konseptet Kveitemjøl på Aker Brygge, og gleder meg veldig til jobbe sammen med de flinke folkene der. Så håper jeg veldig at det er noen som kunne tenke seg å overta Villgjaer-konsepet her på Skarnes, forteller Helene Staksrudvangen til Bakeri.net.

Langtidsheving og urkorn

Villgjaer holder åpent to dager i uken og Helene selger 80-90 langtidshevede surdeigbrød på de to dagene.

– Salget har økt jevnt og trutt siden jeg åpnet. Jeg baker surdeigsbrød på urkorn, og jeg har flere kunder som kjører et godt stykke for å kjøpe brød hos meg, så det er et marked for slike produkter i området. Jeg har informert kundene om at jeg gir meg nå i vinter og mange uttrykker bekymring om hvor de nå skal få kjøpt brød, sier Staksrudvangen.

Bakeriet selges som totalkonsept med utstyr og instagramkonto, hvis kjøper ønsker.

Bakeriet selges som totalkonsept med utstyr og instagramkonto, hvis kjøper ønsker.

Foto: Helene Staksrudvangen

Kaffe og kanelboller

Salget er i Villgjaer Mikrobakeri nok til å leve sparsomt av, men det er ikke brødene som skaper omsetningen alene.

– Bare brødene er ikke nok å leve av, det er produktene rundt som drar omsetningen opp. Kanelboller, påsmurt og kaffe er vel egentlig levebrødet, mens surdeigsbrød er det lille ekstra, både som kundeopplevelse og salg. Men om noen kunne tenke seg å overta, så kan man fint finne sitt eget konsept, man må ikke drive med surdeig. Det burde være godt grunnlag for en tradisjonell bakevirksomhet her også, sier Helene.

Det er ikke bare brød som selges i mikrobakeriet på Skarnes. Både småbakst og søtbakst, samt kaffe og ferdigsmurt, selger godt.

Det er ikke bare brød som selges i mikrobakeriet på Skarnes. Både småbakst og søtbakst, samt kaffe og ferdigsmurt, selger godt.

Foto: Helene Staksrudvangen

Får med instagramkonto

Helene ønsker å selge hele konseptet, det vil si merkevaren og utstyr. Men en potensiell kjøper gjør som de vil med konsept.

– Hvis man ønsker å drive Villgjaer videre kan jeg også tilby en instagramkonto med om lag 1000 følgere. Dette er en fin plattform for å informere kunder om produkter og hjelper helt klart til med salget, sier Helene, som avslutter virksomheten på Skarnes i løpet av mars.