Tyskerne kan knaske på snacks fra Melhus Bakeri.
Tyskerne kan knaske på snacks fra Melhus Bakeri.

Selger Ølsprøtt i Tyskland

Melhus Bakeri har fått innpass hos en av verdens største dagligvarekjeder.

Publisert Sist oppdatert

De spiste mer Ølsprøtt enn de drakk øl den kvelden.

Den tyske dagligvaregiganten Aldi tester nå ut Ølsprøtt. Melhus Bakeri sendte fem vogntog med Ølsprøtt til Tyskland i januar. Foreløpig er det bare testsalg. – Men det er litt kult å eksportere et norsk produkt til Aldi-kjeden, fastslår Lars Utseth.

Snacks av mesk

Den norske Ø-en er et symbol på ren og sunn mat på produktene hos Aldi og andre europeiske dagligvarekjeder.
Den norske Ø-en er et symbol på ren og sunn mat på produktene hos Aldi og andre europeiske dagligvarekjeder.

Det er drøye fire år siden Ølsprøtt ble lansert på Trøndersk Matfestival. Melhus Bakeri lager snacksproduktet på mesk etter ølproduksjon. Melhus-sjef Lars Utseth har med seg blant andre Matpartner og Tor Sevaldsen Bakeri i selskapet med det talende navnet Attåtnæring.

Halvannet år senere fikk Ølsprøtt også historiens første innovasjonspris i Det Norske Måltid.

Over et ølglass

Begynnelsen på tysklandssatsingen var omtrent som starten på produktet: Et tilfeldig møte over et glass øl:

– Det startet med en tysker som bor i Trondheim og pendler mellom Trondheim og Tyskland. Han fikk smake Ølsprøtt på en pub. De spiste mer Ølsprøtt enn de drakk øl den kvelden, forteller Utseth.

Tyske Aldi er en av verdens største dagligvarekjeder, med over 12.000 butikker over hele verden. I første omgang er det de tyske butikkene som prøveselger Ølsprøtt.

Knabber-snack med Ø

Den norske Ø-en har vært et trendy symbol på sunne, skandinaviske produkter i mange år i europeiske dagligvarebutikker. Aldi selger blant annet produkter som «Wunderbrød». Ø-ene og Ølsprøtt-navnet er også behold på pakningene, men med forklaringen «Knabber-snack». Knask, rett og slett.

– Aldi hadde krav til emballasjen og rigide systemer. Vi vet ikke utfallet av testsalget ennå. Det jobbes videre for å se hva som skal skje, forteller Lars Utseth.

Powered by Labrador CMS