Det var eier av Dampbageriet, Espen Albert, som på forsommeren tok kontakt med Kjetil Hodne i Geheb Conditori og lurte på muligheten for en virksomhetsoverdragelse. Det var det og det tradisjonsrike bakeriet, som har vært i Albert-familiens eie siden 1862, er nå på nye hender.

Passer godt inn i porteføljen

– Jeg og Espen satt oss ned og pratet og kom til en enighet. ”Dampen” passer bra inn i våre strategiplaner, som er å være et stort frittstående bakeri på Sørlandet, som ikke har behov for dagligvare for å selge produktene våre. Så dette er en god mulighet for oss, forteller administrerende direktør i Geheb Conditori, Kjetil Hodne, til Bakeri.net.

– Selv om beslutningen har modnet over tid, er det absolutt med blandede følelser at jeg gjør dette. Men bedriften har alltid hatt en kultur for å ta strategiske valg i skiftende tider, og ikke minst gleder jeg meg over at de ansatte får en trygg arbeidsgiver, sa Espen Albert til Fædrelandsvennen tidligere i sommer.

Flytter produksjonen til Sørlandsparken

Geheb Conditori har de siste årene overtatt flere bakerivirksomhet på Sørlandet, og er nå sannsynligvis det største frittstående bakeriet i sør. Med kjøpet av Dampen skal Hodne fortsette strategien som ved tidligere oppkjøp, varemerket skal bestå og det samme skal produktene.

I dag produserer Dampbageriet i et eldre kjellerlokale i Bryggabakken, men dette lokalet må pusses opp for å være funksjonelt. Med oppkjøpet er det naturlig at produksjonen legges til Geheb Conditoris moderne produksjonsanlegg i Sørlandsparken.

– Foreløpig fortsetter vi før, men produksjonen i Bryggabakken er strukturert på en slik måte at det krever en oppussing eller at det bygges nytt, derfor vil vi flytte produksjonen på sikt. Dette vil gi oss stordriftsfordeler, forteller Hodne.

Administrerende direktør i Geheb Conditori, Kjetil Hodne, har kjøpt Dampbageriet og håper å få det tradisjonsrike bakeriet i pluss i løpet av 2020.

Administrerende direktør i Geheb Conditori, Kjetil Hodne, har kjøpt Dampbageriet og håper å få det tradisjonsrike bakeriet i pluss i løpet av 2020.

Foto: Jon-Are-Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

Tror på en lønnsom drift

 – Blir alle ansatte med videre?

– Ja, vil ønsker med oss de ansatte i Dampbakeriet, og vil prøve å legge til rette for dette. Vi skal opprettholde alle tre utsalg i Dampbageriet og vi tror at vi skal få til en solid økonomisk drift.

Geheb Conditori vil med oppkjøpet ha 242 ansatte, 15 utsalg i strekket Kragerø-Flekkefjord og ligger an til en omsetning på om lag 120 millioner i 2019.

– Det er så klart alltid en viss risiko forbundet med å ta over bedrifter, men vi har troen på det vi gjør, og vi har hatt suksess med vår metode i forbindelse med andre overtagelser. Vi har sett nøye på tall, har lagt en plan for hvordan vi vil drive videre og tror vi skal få til en lønnsom drift i Dampbageriet fra 2020.

Fokus på produktkvalitet

 – Hva tenker du om posisjonen til Geheb Conditori fremover?

– Vi vil se flere stordriftsfordeler fremover, spesielt på innkjøp. Vi skal over på et felles kassesystem og vi har felles økonomiavdeling, som er positivt for driften. Ellers skal vi holde høyt fokus på produktkvalitet og kundeservice. Vi lager alt selv, styrer unna lettvinne løsninger som bake-off, og vi tror det er det kundene ønsker fra oss. Vi er sunne økonomisk og håper at veksten skal fortsette fremover, sier Kjetil Hodne.