Gårsdagens: – Brødene er fortsatt gode enten det er til frokost eller matpakka, sier bærekraftsansvarlig i Kiwi, Francesca Accerbi.
Gårsdagens: – Brødene er fortsatt gode enten det er til frokost eller matpakka, sier bærekraftsansvarlig i Kiwi, Francesca Accerbi.

Selger brød til halv pris

Dagligvarekjedene Kiwi og Rema 1000 tar nye grep for å få ned svinnet av brød og bakervarer.

Publisert Sist oppdatert

Brød og bakervarer er en av de varegruppene som er mest utsatt for svinn.

I Norge kaster vi altfor mye brød og bakervarer. Svinnet skjer både i de tusen hjem og i dagligvarebutikkene. Nå tar to av dagligvarekjedene nye grep for å få ned svinnet.

I midten av september varslet Kiwi at kjeden setter ned prisen på gårsdagens brød og bakervarer med 50 prosent. Det nye konseptet heter «Fortsatt god».

– Brødene er fortsatt gode – enten det er til frokost eller matpakka, og når brødet etter hvert blir tørt, er det perfekt til for eksempel krutonger, brødpudding eller arme riddere, sier bærekraftsansvarlig i Kiwi, Francesca Accerbi, i en pressemelding.

Etterspurt av mange

Accerbi forteller at nedprising av brød har vært etterspurt av mange kunder den siste tiden.

– Vi er derfor sikre på at dette blir et populært valg, sier hun.

Kiwi har jobbet målrettet for å redusere matsvinn i mange år, og siden 2015 har kjeden redusert eget matsvinn med 46 prosent.

– Målet er å redusere med 60 prosent innen 2025, og nå blir altså nedprising av brød og bakervarer et viktig skritt på veien, sier Accerbi.

Francesca Accerbi er bærekraftsansvarlig i Kiwi.
Francesca Accerbi er bærekraftsansvarlig i Kiwi.

Halv pris ved stengetid

Konkurrenten Rema 1000 skriver i en pressemelding at de har satt seg et mål om å redusere matsvinn med 80 prosent innen 2030. På selveste Matsvinndagen 29. september annonserte kjeden at de setter ned prisen på dagsferske brød og bakervarer med 50 prosent ved stengetid. Det innebærer at Rema 1000-butikkene vil selge brød og bakervarer til halv pris fra klokken 22 på kvelden. De fleste Rema 1000-butikker stenger klokken 23.

– Brød og bakervarer er en av de varegruppene som er mest utsatt for svinn. Ved å tilby brød og bakst til halv pris fra klokken 22 vil matsvinnet forhåpentligvis gå ned. Derfor gleder jeg meg stort over dette, sier Emilie Våge, som er leder for samfunnsansvar og bærekraft i Rema 1000.

Mesterbakeren leverer brød til Rema 1000, som i høst har valgt å sette ned prisen på brød og bakervarer med 50 prosent ved stengetid.
Mesterbakeren leverer brød til Rema 1000, som i høst har valgt å sette ned prisen på brød og bakervarer med 50 prosent ved stengetid.
Powered by Labrador CMS