Hans Olav Sørensen (80) håper fortsatt på å finne noen som vil overta driften av Selbubakar'n.

Selbubakar’n (80) vil gi seg

Hans Olav Sørensen og de to sønnene hans er på jakt etter nye drivere til Sørensens Bakeri i Selbu.

Publisert

Pappa er tredje generasjon baker i familien, men dessverre har hans egne barn valgt andre yrkesveier.

Pensjonisttilværelsen har lenge banket på døren til Hans Olav Sørensen, som fyller 80 år til høsten. Han driver Sørensens Bakeri, på folkemunne kjent som Selbubakar’n, og nå er han på leting etter noen som vil ta over driften. Både sønnene Marius Sørensen og Hansi Sørensen samt Tandem Reklame bistår Hans Olav i jakten på den rette arvtakeren.

– Pappa har vurdert å gi seg i flere år, men han ønsker å få på plass en ny driver til bakeriet først. Vi har tidligere forsøkt å få lokale bakerier til å ta over, men nå går vi litt bredere ut og søker etter kandidater fra hele Norge, sier Marius.

Han understreker at det ikke stilles noe krav til utdanning eller erfaring, men at den som overtar bør være kvalitetsbevisst.

– Pappa er opptatt av at kvaliteten som Selbubakar’n er kjent for blir videreført også etter at han har gitt seg.

Her er det mange muligheter for en idérik person med sterk gjennomføringsevne.
Her er det mange muligheter for en idérik person med sterk gjennomføringsevne.

Flere kjente produkter

Sammen med Tandem Reklame har Hans Olav og Marius laget en nettside som promoterer bakeriet og mulighetene som ligger i å ta over driften. «Dette er ikke en stillingsannonse. Det er en livsstils-annonse», står det i innledningen på Selbubakarn.no. Annonsen etterlyser «en driftig og idérik person som er sulten på en ny livsstil». Det søkes etter en person som kan «utnytte alt potensialet som ligger i bakeriet», og som «ser muligheter fremfor hindringer».

For både far og sønn er det ønskelig at den nye driveren tar vare på de tradisjonsrike produktene som Selbubakar’n er kjent for: Smultringene, kavringene og flere av brødene.

– Samtidig håper vi at vedkommende vil finne og utnytte potensialet som ligger urørt i både bedriften og i lokalene, sier Marius.

I tillegg til Hans Olav, som er baker og daglig leder av bedriften, er det i dag ansatt én baker på fulltid samt to deltidsansatte i kafeen. Men bakeriet har tidligere hatt opptil fire bakere i jobb samtidig, og det er mulig å øke produksjonen betraktelig.

Selbubakar’n er blant annet kjent for de gode smultringene sine.
Selbubakar’n er blant annet kjent for de gode smultringene sine.

Mange muligheter

– Bakeriet er 550 kvadratmeter stort og komplett utstyrt med alt fra fryserom og kjølerom til eltemaskin, tralleovn og diverse andre maskiner. Siden det meste av produksjonen skjer om natten, står lokalene stort sett tomme og ubrukte på dagtid. Så her er det mange muligheter for en ny driver med ideer og gjennomføringsevne, sier Marius.

Sørensens Bakeri ligger praktisk plassert inntil fylkesveien, hvor det på en vanlig dag passerer cirka 3000 kjøretøy. Mange av dem er turister som er på vei til hytta i Tydal, Selbu eller Røros, og mange av dem har for vane å stoppe innom Selbubakar’n på veien. Det er lettvint på grunn av den store parkeringsplassen på forsiden av bygget. På enden av bygget er det en praktisk rampe for mottak og levering.

Sørensens Bakeri ligger praktisk plassert inntil fylkesveien i Selbu.
Sørensens Bakeri ligger praktisk plassert inntil fylkesveien i Selbu.

Få en «flying start»

Sørsensen-familien ønsker å fortsette som eiere av bygningsmassen og utstyret i en periode fremover, og tanken er at de nye driverne leier dette av dem.

– Selbubakar’n er en ganske sterk merkevare i området her, og bakeriet har mange faste kunder. De siste årene har omsetningen vært stabilt god og driften har gått i pluss. Det har også blitt utført jevnlig vedlikehold på utstyret og bygningsmassen. Her er det altså mulig å starte opp for seg selv uten å måtte gjøre noen store investeringer og få en «flying start», sier Marius, som synes det er litt trist at ingen i familien kan overta.

– Pappa er tredje generasjon baker i familien, men dessverre har hans egne barn valgt andre yrkesveier, forteller han.

Hans Olav Sørensen var i sin tid også en kjent skihopper. I 1964 deltok han i OL i Seefeld, og i 1966 deltok han i VM i Oslo.

Bakerilokalet er på hele 550 kvadratmeter.
Bakerilokalet er på hele 550 kvadratmeter.

 

 

Powered by Labrador CMS