Nordic Pastery Cup 2016 i bilder

Her er skulpturene, kakene og dessertene fra Nordic Bakery and Pastry Cup 2016.

Publisert Sist oppdatert

Veldig bra jobbet. Dere må bare trene enda mer!

Nordic Bakery and Pastry Cup 2016 ble arrangert i forbindelse med Matstreif i Oslo 2.-3. September. I løpet av konkurransen ble det produsert en rekke kaker, iskaker, desserter og skulpturer.

Danmark best

I konditorklassen vant Danmark for beste skulptur og dessert og vant dermed hele konkurransen. Norge fikk førsteplass for iskaken og beste sjokoladekake gikk til Sverige.

For Monica Smehagen Enebakk og Vibeke Løseth, som konkurrerte for det norske konditorlaget, var planen gull. Men etter en del uhell underveis i den ni timer lange tevlingen, var tredjeplassen sammenlagt en god prestasjon. Iskaken var helt perfekt og vant sin klasse.

Norge nummer tre

–  På en slik dag er det egentlig greit at det ble en tredje plass totalt sett. Det meste gikk galt, forteller Monica Smehagen Enebakk til Bakeri.net.

Hun og Vibeke Løseth konkurrerte om beste dessert, sjokoladekake, iskake og showpiece.

Sammenlagt i konkurransen tok Danmark gullet, Sverige sølvet og Norge bronsen.

Skryt fra Pascal

Den norske dommeren Pascal Dupuy gratulerer Løseth og Smehagen Enebakk med iskaken og roser smaken på den, pynten på kaken og skulpturen.