Morten Schakenda fikk Møllerens Inspirasjonspris 2017. Her sammen med konferansier Øyvind Mund.
Morten Schakenda fikk Møllerens Inspirasjonspris 2017. Her sammen med konferansier Øyvind Mund.

Schakenda fikk inspirasjonsprisen

Morten Schakenda er tildelt Møllerens Inspirasjonspris 2017. En av bransjens store inspiratorer ble dermed hedret av sine egne.

Publisert Sist oppdatert

Møllerens Inspirasjonspris er en hederspris til personer, organisasjoner eller selskap som over tid har fremstått som fremragende ambassadører i bruken av korn- og melbaserte produkter. Det er i år første gang prisen deles ut. Vinneren blir tildelt et kunstverk, en sjekk på 25 000 kroner, og blir invitert til å bli en del av Møllerens korn- og bakeekspertteam, for felles videre inspirasjon og videreutvikling.

Kuppet tildelingen

Juryen for Møllerens Inspirasjonspris er tverrfaglig, og har bestått av Sverre Sæthre, Morten Schakenda, Peder Prestmarken, Elisabeth Klokkervold og Vidar Haugsdal. Og ja du leste riktig. Morten Schakenda satt i året jury, men juryen «kuppet» hele tildelingen og juryen ble enige (uten Schakenda) om å gi prisen til nettopp den store inspiratoren ved Bakeriet i Lom.

Da Elisabeth Klokkervold begynte å lese opp juryens begrunnelse begynte det å gå opp for jurymedlemmet at det var nettopp ham som ble prisvinneren. Sjelden har en prisutdeling i baker- og konditorbransjen vært mer velfortjent.

Her er juryens begrunnelse:

Vinneren klarer å være både ydmyk og handlekraftig. Vinneren er kreativ og inspirerende som fagperson. Raus og positiv som kollega og medmenneske. Vinneren er hardtarbeidende, og har gjennom sitt virke tydelig vist andre hva som er forskjellen på en ide – en drøm, og hva som er et mål, et livsverk, et gründerskap.

Vinneren har vist at fag, kompetanse, kreativitet og troen på det solide håndverket trumfer den lettvinte løsningen for kortsiktig profitt.

Vinneren har gjennom sitt virke vist en hel bransje at en tydelig idé og et klart konsept kombinert med pågangsmot, tro på det du holder på med og hardt arbeid er det aller beste grunnlag for å lykkes!

Vinneren er en strålende ambassadør for sitt fag, og deler villig sin kunnskap med andre både i samtaler en til en, i form av kurs og i bokform. Vinneren har i en årrekke vært – og er en inspirasjon for både unge lærlinger og mer etablerte kolleger i Norge.

I sitt virke har vinneren vist at den korteste raskeste veien til mål kan være mye mindre interessant, utviklende og lønnsom enn den litt lengre kronglete smale veien. At kreativitet, oppfinnsomhet og suksessrik bedriftsutvikling også kan skje utenfor de store bysentra i Norge.

Vinneren har en lang og innholdsrik karriere både som kokk og baker. Han har vært ansatt i og ledet Gastronomisk institutt i Stavanger. Han har vært medlem av kokkelandslaget. Han har arbeidet på Bagatelle, Jans Mat og Vinhus, Terra Restaurant, D’Artagnan og Holmenkollen Restaurant. Bakeriet i Lom er en institusjon i Norge, et sted alle ønsker å besøke. Kolleger i bransjen er imponert, inspirert og ønsker alltid å dra tilbake for mer inspirasjon, for stemning, atmosfære, den gode samtalen og troen på at det går an, det går an å være god, veldig god – i Norge!

Juryens øvrige medlemmer ber årets vinner om tilgivelse for å «kuppe» årets tildeling, for vinneren av Møllerens Inspirasjonspris 2017 er Morten Schakenda!

Powered by Labrador CMS