Konseptet «Too Good To Go», an app som er blitt svært populær i Norge, har nådd Finnmark! Scandic Alta skal selge overskuddsmat som ellers ville blitt kastet.

Direktør Kari Flesvik har signert en avtale med Too Good To Go Norge.

Konseptet er enkelt. Restauranter, bakerier, hoteller og andre serveringssteder kan med noen få tastetrykk på smarttelefonen legge ut mat for mellom 25 og 50 kroner. Dette er mat som ellers ville blitt kastet. Maten blir hentet av kunden etter fastsatte tidspunkter.

 

Vil utgjøre en forskjell

Målet, ifølge regionsjef Andrea Dahlskjær Bendixen for Too Good To Go Nord-Norge, er å få serveringssstedene til å få et grønnere image.

– Scandic har høyt fokus på bekjempelse av matsvinn. Derfor passer dette veldig godt inn i vår policy. Foreløpig har vi kun gått inn med fire frokostpakker hver dag, men ser vi dette er noe som flere vil benytte seg av, så er det ingenting i veien for at vi kan øke mengden frokostpakker, sier Kari Flesvik.

 

Først ute

Scandic Alta er først ute i Finnmark med å signere en samarbeidsavtale.

– Vi oppfordrer alle til å melde seg på! Til syvende og sist handler dette om å redusere matsvinnet. I stedet for at maten går i søpla kan heller noen andre nyte godt av det, sier Flesvik.

 

Tjener på konspetet

Too Good To Go har nå 200 samarbeidspartnere. Appen har 120.000 nedlastinger.

Ifølge Flesvik er det mulig å tjene penger på mat som eller vile ha havnet i søpla.

–  Vi får 10 kroner per solgte enhet. Pengene går til kundeservice, it-utvikling og andre kostnader.

Flesvik håper at folk vil oppleve tilbudet som nyttig og en fin. En måte å kjøpe mat til en «gi-bort-pris» og samtidig gjøre en god gjerning.