Til sommersesongen 2019, har Tonje Holtungen og medeier (og søster) Ingvill Holtungen Simensen, laget ny emballasje til jordbærsorbeten de selger.

– Vi vil bruke lokalt dyrket jordbær til sorbeten og dette tror vi er fornuftig å kommunisere på emballasjen. Vi tenker jo at dette vi gi noe ekstra til produktet. Utfordringen er at vi bare kan selge denne sorbeten når jordbærene er i sesong, men vi tror likevel det er verdt det for å kunne tilby produkter med særpreg, sier Tonje Holtungen.

Lokal melk til isen

– Vi har også planer om å kjøpe fersk, upasteurisert melk fra en melkebonde i nærheten som vi skal lage is av. Her er det heller ikke rett frem, men alt skal avklares med Mattilsynet pluss at bonden må avklare med Tine om han kan levere direkte til oss. Så mye administrasjon i dette prosjektet, men vi tror resultatet skal bli veldig bra.

Slik tenker Tonje og Ingvill at sorbetboksene skal se ut. De tenker at det det er et poeng å kommunisere på boksene at det brukes lokale bær i produksjonen.

Slik tenker Tonje og Ingvill at sorbetboksene skal se ut. De tenker at det det er et poeng å kommunisere på boksene at det brukes lokale bær i produksjonen.

Bærekraftig og fordelaktig

– Vi håper jo at smaken på iskremen skal bli bedre med fersk melk. At vi bruker kortreiste, sesongbaserte jordbær og andre råvarer tror vi er bærekraftig og en konkurransefordel. Mange kunder synes det er fint at maten er laget på råvarer fra nærområdet. Det gir en ekstra dimensjon til matopplevelsen.

Prøver å utvide sesongen

I Sjokolade Salongen brukes det også en rekke andre lokale råvarer som kirsebær, blomkål, gulrot, plommer, fløte, epler, eplemost.

– Sesongen er jo blitt litt ødelagt, da man kan få levert alt mulig hele året. Men vi tenker jo sånn at det kanskje er verdt det å vente til norske bær og frukter er i sesong, så får vi heller fryse ned for å utvide sesongene litt, sier Holtungen.