Rett før jul i 2015 relanserte Mesterbakeren Grovt & Godt produktene ”Grovbrød” og ”Havre”, to av de mest solgte brødtypene i Norge, og ”junior”, et brød tilpasset barn. Disse produktene har nå fått ekstra tilsetninger med D-vitamin.

 

D-vitamin 

– Kostholdsrådene for D-vitamin  er nylig endret her i Norge, i tråd med nye nordiske kostholdsråd. Helsedirektoratet anbefaler at nordmenn spiser mer D-vitamin, siden dette er viktig for blant annet å styrke skjelettet og immunsystemet. Vi ønsker å bidra til dette ved å oppgradere eksisterende populære produkter ved å tilsette D-vitamin, sier marketingsjef i Mesterbakeren, Terje Jensløkken.

 

Utvikler hele tiden

Mesterbakerens nye produkter i 2016 ønsker å imøtekomme forbrukerens fokus på helse og sunt kosthold.

– Vi har også nå i januar lansert et annet sunt brød i Grovt og Godt-serien som heter ”Sprek”. Dette brødet er rikt på proteiner og kostfiber og passer godt inn i satsingen på sunnhet.

Bakeriet ønsker også å kommunisere at brød ikke er usunt, men hører hjemme i kostholdet til folk som bryr seg om hva de spiser.

– Mesterbakeren har forskjellige kampanjer i sosiale medier hvor det kommuniseres hvor bra det er å spise grovt brød. Jeg mener det er viktig at vi framsnakker brødet og forklarer hvorfor brød er sunt og bra samtidig som vi kan tilby produkter som bevisste kunder vil ha, sier Jensløkken.