Pepe Mateu utenfor Maison Grabots lokale i Kongens gate i Sandefjord.
Pepe Mateu utenfor Maison Grabots lokale i Kongens gate i Sandefjord.

Satser på håndverk i Sandefjord

Maison Grabot heter det nye håndverksbakeriet i Sandefjord. Her satses det på håndverk av høy kvalitet og alt bakes på stein.

Publisert Sist oppdatert

Vi skal tilby gode produkter til en god pris.

Bakeriet ligger i hjertet av byen og eies av franskmennene Thomas Fredéric Boué-Grabot (51%) and Jose Mateu Garcia (49%). Begge har de jobbet i Norge en periode, Boué-Grabot de siste årene som baker på Geilo.

Åpent bakeri

Konseptet er et åpent bakeri der kundene kan se hva som foregår og hvordan bakerne jobber. Fra 3-4-tiden om natta er det aktivitet i lokalene med vindu ut not gata.

– Vinduet ut mot gata gjør jobben vår og våre bakere synlig. Vi er i det hele tatt opptatt av å vise frem faget vårt, sier Pepe Mateu til Bakeri.net.

Enorm respons

I bakeriet er alt nytt, inkludert en fransk steinovn. Mateu vil ikke snakke om hva det har kostet i korner og øre, men svarer:

– Vi har investert nok til at vi får jobbe med gode maskiner og muligheten til å ha fortjeneste på det vi produserer.

Bakeri.net var innom åpningsdagen og møtte kø utenfor butikken. Det var stinn brakke.

– Vi hadde satt inn en annonse i lokalavisen om at vi åpnet. Det ble helt vilt. Vi hadde aldri trodde på en slik respons. Åpningsdagen var vi tomme for flere av våre produkter før klokken var 12.

– Hvilke produkter satser dere på?
– Vi forstår at vi ikke kan ha franske produkter her selv om vi er franske. Vi satser derfor på norske produkter som treffer norske ganer, men er laget med franske teknikker. Vi elsker kanelsnurrer og vi elsker brunost. Og vi har ikke tenkt å prise oss for høy. Vi skal tilby gode produkter til en god pris.

Det var stinn brakke på åpningsdagen i håndverksbakeriet.
Det var stinn brakke på åpningsdagen i håndverksbakeriet.

Klare for hardt arbeid

At de endte opp i Sandefjord var mer en tilfeldighet.

– Vår første tanke var å etablere oss i Tønsberg, men så kom vi over dette lokalet midt i sentrum av Sandefjord. Her er de nå fire personer ansatt.

– Hva vil det koste av tid og ressurser for å komme inn på markedet?
– Vi er klare for hardt arbeid. Så lenge man elsker det man holder på med, så går det helt fint, sier Mateu.

Powered by Labrador CMS