Tidligere drev det argentinske paret en isbar i Spania, og der fikk de besøk av folk fra hele verden. Noen trøndere spurte om de ikke kunne åpne en kafé i Trondheim, og i fjor høst reiste Silvina opp for å se om det kunne være aktuelt.

For noen uker siden åpnet de dørene til isbaren Gola på Solsiden i Trondheim. Til Adresseavisen forteller paret at de allerede har fått noen faste kunder, og at de føler seg godt tatt imot av trønderne.

Lokale råvarer

Paret er opptatt av å bruke lokale råvarer, og lager iskremen av melk fra Kilnes gård. Kaffen de serverer til, kommer fra Langøra Kaffebrenneri i Stjørdal. De er også i dialog med Røros Melk om et mulig samarbeid.

– Mange nordmenn er vant til å kjøpe is i frysedisken. Men det er som med brød, det frosne smaker ikke like godt som det man får kjøpt på bakeriet. Å få et ferskt produkt gir det lille ekstra, sier Silvina.

De planlegger å holde åpent hele året, og allerede nå jobber de med å utvikle produkter som egner seg for vinteren.

– Vi er ikke bekymret for været i Trondheim. Når det er grått og regner ute kommer folk innom og kjøper iskrem i takeaway-bokser. Så is spiser de uansett, forteller Silvina.