SAREPTA BAKERI: Ingolf Meisterplass i Sarepta Bakeri i Aurland betaler strøm med fastpris på 32 øre. – Vi hadde en dyktig ordfører på 1980-tallet, sier han.

«Sareptas strømkrukke»

Sarepta Bakeri har en «Sareptas krukke» i og med at strømprisen er fast – og veldig lav. Kanskje har bakeriet landets laveste strømpris.

Publisert

Vi tenker ikke så veldig mye på strømregningen her!

Ingolf Meisterplass er eier og daglig leder i Sarepta Bakeri, men han har ingen oversikt over hvor mye strøm han egentlig bruker i bakeriet. Han har notert seg at nettleien har steget en del, men heller ikke den er han helt sikker på nivået på.

32 øre pr kWh

– En gang på 1980-tallet, i forbindelse med at det ble bygget ut kraftverk i Aurland, fikk daværende ordfører innført en avtale med energiselskapet om at både innbyggere og bedrifter i kommunen skulle betale fast, lav strømpris i lang, lang tid fremover, forteller Meisterplass.

Med andre ord en Sareptas krukke. Og den nyter Sarepta bakeri i Aurland nytte av – ikke minst den dag i dag med rekordhøye strømpriser på alle kanter rundt Aurland og i resten av Sør-Norge.

– Da Aurland energiverk bygget ut ble det inngått en avtale mellom energiverket og kommunen. I dag betaler vi 32 øre per kWh og det er dyrere enn det har vært tidligere, men likevel er det jo ikke dyrt, smiler Meisterplass. Han fortsetter:

13 ganger normalen

– Strømregningen er absolutt overkommelig. Jeg har ikke sett så mye på hvor mye vi egentlig bruker, men vi har fire-fem ovner som hver bruker 70 til 80 kWh. Vi tenker ikke så veldig mye på strømregningen her!

Ordningen ble innført midt på 1980-tallet og det har vært et gode for alle i kommunen?

– Ja, men husk at Aurland Energiverk også leverer til omtrent hele Oslo! Det er mange kraftstasjoner og en stor utbygging vi har her, smiler Meisterplass.

­­– Hva tenker du om at dere er så heldige når du ser hvordan andre har det rundt i landet?

– Jeg tenker egentlig ikke så mye på det. Da jeg var med Din Baker på tur til Beograd i oktober møtte jeg mange andre bakere i kjeden. En av dem fortalte at han hadde 13 ganger så stor regning nå i forhold til i fjor. Strømstøtteordningen hadde han vel ikke stå stor tro på heller.

Hva tenker du om det?

– Jeg tenker selvsagt at vi er veldig heldige og jeg misunner ikke andre som har slike strømpriser som de som er verst stilt. Vi er fantastisk heldige i vår situasjon. Det er det ingen tvil om.

Dere har en «Sareptas krukke» akkurat nå?

– Ja, navnet vårt, Sarepta bakeri, gir jo absolutt assosiasjoner til Sareptas krukke i disse dager, smiler Ingolf Meisterplass som kjøpte bakeriet i 1991 og så ingen grunn til å endre navnet den tidligere eieren hadde gitt bakeriet.

Powered by Labrador CMS