Lukas Petterson (17), Ada Marie Struksnæs Dürbeck (16) og Elisabeth Haakstad (17) går Vg1 Restaurant og matfag på Sandefjord videregående skole. De ønsker å bli konditorer og planla derfor å starte på Vg2 Matfag etter sommeren.

Men – nå har de fått beskjed om at dette tilbudet ikke blir igangsatt på grunn av for få søkere, skriver Sandefjords Blad.

De tre elevene synes det er trist at retningen de aller helst ville gå, ikke blir noe av. Nå kommer de i stedet til å begynne på Vg2 Matfag, som gir dem mulighet til å bli blant annet kokk, institusjonskokk, servitør og dessertkokk.

— Dessertkokk er nok det nok det nærmeste vi kommer konditor, sier Elisabeth Haakstad.

— Det er kjipt at vi ikke får den samme muligheten som de før oss, sier Ada Marie Struksnæs Dürbeck.

Medelev Lukas Petterson tror det fremdeles vil være mulig å bli konditor på sikt, selv med et annet fagbrev.

— Vi kan fortsatt bli konditorer, det er bare mer jobb for å komme seg dit, sier han.

Rektor ved Sandefjord videregående skole, Harald Møller, bekrefter at Vg2 Matfag ikke vil bli igangsatt på grunn av for få søkere.

— I år var det kun seks stykker som søkte. Derfor er det ikke bærekraftig for oss å starte opp. Det er viktig å presisere at tilbudet ikke legges ned, det er kun snakk om at vi ikke starter opp i år. Vi skal jobbe hardt for å kunne tilby denne muligheten igjen neste skoleår, sier han til Sandefjords Blad.