Samverket er tradisjonelt bakeri som i stor grad bruker lokale råvarer, nå skal dette fokuset løftes frem, skriver Moss Avis.

Det var Kjetil Dale Aas , fagansvarlig i BKO, som delte ut sertifiseringen som håndverksbakeri på vegne av BKLF. For bakeriet i Moss var utdelingen en stor anerkjennelse.

Inspirerende for bakeriet

– For oss er dette en anerkjennelse av hva vi holder på med her på Samverket. Det er inspirerende å bli lagt merke til, sier Elise Roos Mangrud, arbeidsleder på Samverket til Moss Avis.

– Dette er jo et bakeri med ansatte som brenner for faget og som står på for det hver eneste dag. Jeg må si at Samverket er et av de gøyeste bakeriene jeg har vært i. Her jobbes det veldig godt, og bakeriet bruker veldig gode og lokale råvarer som svarthavre fra Våler og Østfolds eget byggkorn fra Duga, sier Kjetil Dale Aas til avisa.

Tydeliggjøring

– Vi ønsker å tydeliggjøre for forbrukerne hvilke bakeri som er med på å opprettholde en ekte håndverkstradisjon i Norge. Disse bakeriene satser på fagutdanning gjennom å være godkjent lærebedrift med lærlinger, har en stor andel faglært personale i produksjonen, lager ting fra grunnen av og bruker norske råvarer, sier Kjetil Dale Aas til avisa.