Brødrene Kristian (t.v.) og Andreas Wiik Tromsø Bakeri har fått med seg Harstadbotn bakeri og konditori i en ny bakerisatsing i Harstad.

Sammen om lokal bakerisatsing

De to bakeriene har gått sammen i satsingen på et flunkende nytt bakeri som skal være klart til sommeren 2023.

Publisert

Vi skal konkurrere på ferskhet og kvalitet.

Den nordnorske bakeribransjen har vært gjennom en lang periode preget av oppkjøp og sentralisering. Nå er det imidlertid klart for en ny lokal bakerisatsing.

Tromsø Bakeri har gått sammen med Harstadbotn bakeri og konditori når de nå har etablert selskapet Hålogaland bakeri AS.

1300 kvadratmeter

Bakeriet skal inn i nytt bygg som skal føres opp i Harstad. Der skal de ligge vegg i vegg med Eurospars nye butikk på 3000 kvadratmeter i byen. Eurospar er så langt den eneste på kundelisten, men bakerieierne har håp om at de etter hvert også skal få flere kunder i Harstad-regionen.

Bakeriet blir på 1300 kvadratmeter og vil sysselsette 12-15 personer.

Daglig leder Kristian Wiik i Tromsø Bakeri er litt ordknapp når vi spør om det nye bakeriet og understreker at det fortsatt er veldig tidlig i prosessen.

– Selskapet ble etablert denne uka og vi har fortsatt mye som ikke er avklart, men vi har en ambisjon om å ta en litt av markedet i Harstad-regionen.

Tromsø Bakeri er initiativtaker til satsingen og har fått med seg Harstadbotn bakeri og konditori.

– Det var viktig for oss å få med oss dem. Å styre dette fra Tromsø ville blitt for vanskelig. Vi må ha noen som er «hands on» helt lokalt. Det har vi fått til ved at Harstadbotn bakeri og konditori gikk inn på eiersiden.

– Nå er vi spent på om vi greier å rekruttere folkene vi trenger. Den første som skal på plass er en daglig leder/produksjonsleder. Deretter må vi finne gode fagfolk både på bakeri- og konditorsiden, sier Wiik.

Kristian Wiik vil i det nye bakeriet ta ut rykende ferske brød og trille dem rett inn i den nye Eurospar-butikken som skal ligge i samme bygg i Harstad.
Kristian Wiik vil i det nye bakeriet ta ut rykende ferske brød og trille dem rett inn i den nye Eurospar-butikken som skal ligge i samme bygg i Harstad.

Vil konkurrere på ferskhet og kvalitet

Det er lange avstander i nord og med færre bakerier de siste årene tilbakelegger betydelige mengder bakervarer mange timer i bil hver eneste dag. Det ser initiativtakerne til Hålogaland bakeri som en mulighet. For den nye Eurospar-butikken, som vil ligge i samme bygg som bakeriet, blir det bare å trille rykende ferske bakervarer på plass i butikken. Det nye bakeriet skal levere ferske bakervarer flere ganger om dagen til naboen.

– Vi skal konkurrere på ferskhet og kvalitet. Med en unik nærhet til Harstad og regionen rundt, håper og tror vi at vi blir en attraktiv leverandør. Selv om det bare er Eurospar som så langt er på kundelisten er det ingen hemmelighet at vi ønsker å levere til alle. Vi håper at et lokalt bakeri i Harstad gir oss spennende markedsmuligheter, sier Kristian Wiik.

I sortimentet blir det i begynnelensen mange av reseptene fra Tromsø bakeri i tillegg til spesialiteter fra Harstadbotn bakeri og konditori.

Silje Blomsø i Harstadbotn bakeri & konditori har lenge ønsket seg nytt bakeri og har lett etter lokale. Nå løser det seg med med nye Hålogaland bakeri der de blir medeiere.
Silje Blomsø i Harstadbotn bakeri & konditori har lenge ønsket seg nytt bakeri og har lett etter lokale. Nå løser det seg med med nye Hålogaland bakeri der de blir medeiere.

Spennende mulighet

Daglig leder i Harstadbotn bakeri og konditori, Silje Blomsø, ser den nye bakerisatsingen i byen som en spennende mulighet.

– Vår bakeriavdeling har behov for et løft og vi har lett etter nye lokaler for å få dette plass. Med det nye bakeriet på plass overtar Hålogaland bakeri en del av vår bakeriproduksjon og så kjøper vi varer tilbake fra dem. Vi beholder våre konditorer her hos oss og rendyrker vår satsing på kaker og påsmurt i egne utsalg. For våre kunder skal vi være det vi alltid har vært. Samtidig har vi ideer og visjoner for hvordan det nye bakeriet skal bidra til å stryke oss årene fremover, sier Blomsø og fortsetter:

– Vi setter pris på å bli invitert med inn som medeier i det nye bakeriet og synes det er flott at regionen kan få et nytt bakeri med lokale eiere.

 

Powered by Labrador CMS