De to møllene ønsker at samarbeidet skal øke salget og fremme bruken av kortreist, steinmalt mel i Norge.

Nyoppdaget stolthet

– Vi ser at nordmenn har en nyoppdaget stolthet og interesse for norske mattradisjoner og ingredienser. Kortreist mat og bærekraftige kvalitetsprodukter etterspørres og vi er i den forbindelse glade for å inngå salgs- og produktsamarbeid med Kvelde Mølle, sier Jan Tvinnereim, salgs- og markedsdirektør i Norgesmøllene.

Bærekraftig matproduksjon

I en tid hvor vårt klima er i endring, og bærekraftig matproduksjon bør stå sentralt, er kornbaserte kvalitetsprodukter noe av det mest klimasmarte du kan spise.

– Vår visjon er at vi skal bidra til å skape minnerike matopplevelser. For å skape matglede må vi tilby produkter av høyeste kvalitet. Norske bakere og kjøkkensjefer er også blant verdens dyktigste i sin profesjon og stiller derfor naturlig nok høye krav til kvaliteten og opprinnelsen på de råvarene de tar i bruk. Vi skal være ledende i vår bransje på kornbaserte produkter og samarbeidet med Kvelde Mølle er med på å underbygge denne posisjonen. Vi gleder oss til å tilby urkorn og korn malt på steinmølle til både nåværende og nye kunder, sier Tvinnereim.

Maler alt på steinkvern

Kvelde Mølle er en tradisjonsrik mølle, som ble etablert i Kvelde, Larvik kommune allerede i 1916. Møllen er i dag en av få gjenlevende bygdemøllene. Her kunne man levere kornet, kjøpe såkorn og gjødsel, her ble kornet malt til mel og man fikk ferskt og lokalt mel til brødbaking. Alt melet er malt på steinkvern. Ved bruk av steinkvern, males kornets fibre på en annen måte enn ved bruk av tradisjonelle stålvalser. Resultatet er ofte et mer smakfullt bakverk.

– I Kvelde Mølle har de ansatte fra starten av levd etter mottoet «kun det beste er godt nok».  Vi synes det er veldig inspirerende å samarbeide med Møllerens og håper at dette skal føre til at enda flere i Norge får gleden av steinmalt mel fra Kvelde, sier Olaf Holm, daglig leder i Kvelde Mølle.