Elektronisk internkontrollsystem skal tilpasses behovet til bakerier og konditorier i både Norge og Danmark.
Elektronisk internkontrollsystem skal tilpasses behovet til bakerier og konditorier i både Norge og Danmark.

Samarbeider med danskene

BKLF inngår samarbeid med BKD (Bager- og konditormestre i Danmark) for å lage et elektronisk internkontrollsystem.

Publisert Sist oppdatert

Alle virksomheter som driver med produksjon, salg og servering av mat er underlagt strenge restriksjoner fra myndighetene.

Baker- og konditororganisasjonene i Norge og Danmark slår seg sammen i arbeidet med å lage solide og brukervennlige løsninger for bransjen, blant annet i utviklingen av elektronisk internkontroll (IK-mat) system for bakerier og konditorier. Systemet skal tilpasses myndighetskrav i begge land og justeres i forhold til hvor det brukes.

Skreddersydd

– Elektronisk internkontrollsystem blir et brukervennlig og skreddersydd system for hvert enkelt bakeri og konditori. Systemet kommer til å inneholde elektroniske skjema, rutiner, flytskjema og fareanalyse og annet nødvendig, og oppfylle norske myndighetskrav, sier Anne Momrak-Haugan, fagansvarlig i BKLF.

BKLF og BKD samarbeider med det danske selskapet Cphdialogue ApS om utviklingen. De har erfaring med å jobbe med store norske firma fra tidligere.

Internkontrollsystemet bygger på «Nasjonale retningslinjer for god hygienepraksis og for tilpasning av HACCP- prinsippene – Baker- og konditorbransjen». Retningslinjene er utarbeidet av Anne Momrak-Haugan i BKLF, og er for tiden til anerkjennelse hos Mattilsynet. Disse retningslinjene vil bli omtalt i en egen sak på Bakeri.net.

Holder kurs i Norge

– Alle virksomheter som driver med produksjon, salg og servering av mat er underlagt strenge restriksjoner fra myndighetene. For å kunne sikre trygg mat er det viktig at bedriften tar Internkontroll – mat på alvor. Derfor arrangerer vi nå et kurs tilpasset bransjen, sier Anne Momrak-Haugan.

Bedre forståelse

 Om din bedrift hadde fått uanmeldt besøk av mattilsynet i dag, ville du da hatt den dokumentasjonen som kreves?

Kurset legger opp til å gi deltagerne en bedre forståelse av tillaging av håndbok internkontroll mat. Du får en innføring i avviksrapportering, rutinebeskrivelser, flytskjema og fareanalyse, foruten eksempel på skjema. Kurset er beregnet for ansvarlige for internkontroll i bakeri, konditori, utsalg.

 

Powered by Labrador CMS