Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius anbefaler folk å spise grove knekkebrød, men advarer om at enkelte typer inneholder veldig mye salt.

– De salte knekkebrødene fra Coop og Sigdal er ikke er noe man bør spise hver dag, og i hvert fall bør man ikke la barna spise det hver dag ettersom barn har et lavere behov og lavere toleranse for salt, sier Borchsenius til Aftenposten.

 

Dobbelt så mye salt

Vanligvis inneholder de «hjemmelagde» grove knekkebrødene med mye frø i rundt 1 gram salt per 100 gram. Coops sprø knekkebrød med gresskar, urter og havsalt inneholder 2,9 gram salt per 100 gram, og Helsprøtt knekkebrød med urter & havsalt fra Sigdal inneholder 2 gram salt per 100 gram.

Kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle-Friis i Coop sier til Aftenposten at kjeden vil ta tak i problemet umiddelbart.

– Vi må nå definitivt sørge for at produkter folk oppfatter som sunne og næringsrike, faktisk er det, og ikke inneholder den mengden salt det her er snakk om, sier han.

 

Goulignac enig

Direktør Remi Goulignac i United Bakeries, selskapet som eier Sigdal Bakeri, innrømmer at Sigdals knekkebrød med havsalt og urter «har mye salt i seg».

– Derfor er det nevnt salt i navnet. De andre knekkebrødene våre har mye lavere saltinnhold. Vi sitter i utvalget for saltreduksjon og jobber aktivt med dette, sier han til Aftenposten.

Goulignac er enig med ernæringsfysiologen i at havsaltknekkebrødet ikke bør være daglig kost.