Under Mersmak matfestival i Skien i august, var Gonsholt tilstede og serverte sveler. Det vrimler av folk rundt standen hennes og mange står i kø for å kjøpe produktene hennes. Og det går unna!, skriver Varden.

– Det er så gøy å stå her. Jeg er sosial og du møter så fine folk. Selv om de må stå litt i kø er de blide og du kan herje litt med dem og slå av en spøk, sier hun til Varden.

Bygget bakeri hjemme

Gonsholt bor i Siljan hun har bygget bakeri i kjelleren på egen bolig.

– Jeg har fått laget godkjente lokaler i huset vårt og driver for meg selv der. Det hele begynte som en hobby for 20 år siden ved siden av fast jobb i Posten. Etter noen år gikk jeg ned til 60 prosent i Posten, det ble så mye å gjøre på bakeriet.

– For ti år siden sa jeg opp jobben. Da hadde jeg grunnlag nok til å leve av dette. I tillegg til å reise på messer og festivaler, leverer jeg til lokale butikker.

Leverer lokalt

12 butikker i nærområdet kjøper produkter fra Karins hjemmebakeri.

– Det er Spar, Meny og Jokerbutikker i Skien, Siljan og Kvelde. Vi har fått til et godt samarbeid. Jeg leverer også til hotell og kanalbåter. Varene kjører jeg alltid ut selv, sier Gonsholt som har vært med på Mersmak-festivalen siden oppstarten for elleve år siden.