Minstelønnssatsen øker med kroner 5,60 pr. time fra 1. mai 2021.

Så mye øker minstelønna i baker- og konditorfagene

Partene kom i mål søndag og det er enighet for overenkomsten i baker- og konditorfagene.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært en krevende mekling

Meklingene ble gjennomført 7. og 8.november.

NNN (Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund) og NHO Mat og Drikke har kommet til enighet om overenskomsten for baker- og konditorfagene. Det gis et generelt tillegg på kroner 0,50 fra 1. mai.

– Vi er tilfredse med å ha kommet til en løsning, sier Camilla S. Roander i NHO Mat og Drikke.

Minstelønna øker

Minstelønnssatsen øker med kroner 5,60 pr. time til kroner 189,30, inkludert det generelle tillegget, fra 1. mai. Ansiennitet på 6 års trinnet økes med kr. 0,25 til kr. 4.00.

Daglig arbeidstid er nå presisert i overenskomsten og en beskrivelse som tydeliggjør det lokale partssamarbeidet.

Det tas inn en bestemmelse i overenskomsten om at bedriftene ikke har anledning til å forskjellsbehandle de ansatte når det gjelder forskuttering av sykepenger.

Krevede mekling

– Oppgjøret landet innenfor rammene i frontfaget og er i tråd med de øvrige oppgjørene våre i høst, sier Roander som ledet forhandlingene på vegne av NHO Mat og Drikke.

– Det har vært en krevende mekling, men vi er fornøyd med at vi er kommet til enighet, sier forhandlingsleder i NNN Ingunn Ekremsæter.

Et enstemmig forhandlingsutvalg anbefaler meklingsresultatet, som går ut til uravstemning med svarfrist den 4. desember.

Forhandlingsutvalget i NNN består av: Forhandlingsleder Ingunn Ekremsæter, Sonja Iversby Mesterbakeren, Sven-Are Gårdvik, Bakeriet Mo i Rana, Roar Bakkejord, Bakehuset AS, Raymond Leibach, Bakehuset Nord-Norge, Kjell Arne Ness, Bakehuset AS og  bransjesekretær Grete Troset Salberg.

Forhandlingsutvalget fra NHO Mat og Drikke består av: Gunn Marit Leinebø, Baker Brun Produksjon AS, Per Ole Thorsen, Bakehuset AS, Morten Hals, Baker Hansen AS, Gunnar Bakke, BKLF, Odd Håvard Larsen, Mesterbakeren AS og Hilde Johannesen, Lantmännen Unibake. 

Powered by Labrador CMS