Etter å ha vært noe fraværende i det norske markedet i noen år satser nå svenske Runex i Norge igjen.

Kontor i Mjøndalen

Fra årsskiftet er de på plass med kontorer i Mjøndalen. Fra samme tid er også Ole Bretvik på plass som daglig leder. Brevik er utdannet både baker og kontor. Han har jobbet tre år som salgskonsulent og prøvebaker hos Pals og sist ni år som salgssjef hos Horni Baketeknikk. Nå har han gått inn på eiersiden i Runex AS og skal sammen med Pär Adelman få fart på salget i Norge igjen. En betydelig del av salget har de siste årene skjedd direkte fra Sverige og slik sett gir ikke omsetningen i det norske selskapet et korrekt bilde av virkeligheten.

Ser muligheter

Svenske Runex har egen fabrikk der de produserer plater, traller og former og driver i tillegg med belegging og rebelegging. De har også en rekke maskinagenturer, blant annet de italienske merkene Pavoni og Conti.

– Den langsiktige planen er at Runex skal bli en foretrukket leverandør i norske bakerier på det vi er best på. Vi ser helt klart muligheter i den norske baker- og konditorbransjen.

– Selv om vi nå har kontor i Mjøndalen, så er mitt mål å være mye på veien og besøke norske bakerier, sier Bretvik til Bakeri.net.