Ingers Superrug skal sikkert være rik på jern, men stålspiker betyr vel ikke at brødet blir bedre?

Det spørsmålet stilte Claus Jørstad på Facebook-siden til Bakehuset Nord-Norge etter en ubehagelig opplevelse: Da han tok seg en brødskive til kveldsmat, satte Jørstad plutselig tennene i en spiker. For småbarnsfaren var det ekstra skremmende å tenke på at et av barna hans på 2, 4 og 6 år like gjerne kunne fått spikeren i munnen.

— Det jeg tenker på, er at hvis en av ungene hadde bitt over spikeren, kunne det gått langt verre, sier Jørstad til altaposten.no.

Selv hørte Jørstad et knas i en tann, men den ble ikke skadd.

Sjekker med leverandørene

Bakehuset Nord-Norge var raskt ute med å svare kunden sin på Facebook. De inviterte ham like gjerne til en omvisning hos Bakehusets avdeling i Alta, hvor brødet hadde blitt bakt.

— Vi gikk gjennom maskin for maskin. Det er usannsynlig at noe skal ha ramlet fra ned fra maskinene, forteller Jørstad til ifinnmark.no.

Daglig leder ved Bakehuset Nord-Norge, Inge Forsaa, mener selv det nesten er umulig at stålstiften har kommet fra deres produksjonslokale. Grunnen er rett og slett at de ikke har den type stift og spiker der.

– Akkurat nå tenker vi at den har vært inne i en råvare. Det er den teorien vi har nå. Vi undersøker ennå saken. Vi har igangsatt et helt apparat og sjekker med leverandørene, sier Forsaa.

— Slik skulle alle gjort det

Det er Jørstad godt fornøyd med, og han gir Bakehusets avdeling i Alta mye ros for hvordan saken ble håndtert.

— Oppfølgingen var helt fabelaktig. Jeg fikk være med på omvisning og sjekk av maskinene, og jeg får kopi av mailene på avviksbehandlingen. Slik skulle alle gjort det, for det gjør bare at man blir enda tryggere på matsikkerheten. Tommel opp, jeg blir fortsatt å kjøpe brød fra Bakehuset Nord-Norge, skriver han på Facebook-siden «Framsnakking i Alta».

Les også: Rekordhøyt resultat i nord