Det nye tyttebærflatbrødet fra Rørosbaker'n vil bli presentert på årets Grüne Woche i Berlin.
Det nye tyttebærflatbrødet fra Rørosbaker'n vil bli presentert på årets Grüne Woche i Berlin.

Rørosbaker’n ser mot utlandet

Rørosbaker'n vurderer muligheten for å starte med eksport, og noe av svaret kan komme på årets Grüne Woche.

Publisert Sist oppdatert

Nå har vi satt i gang et prosjekt for å vurdere eksportmulighetene våre.

Forbrukermessen Internationale Grüne Woche i Berlin er en av verdens største messer for landbruk, mat og reiseliv. Her deltar Norge hvert år med en egen paviljong av utvalgte utstillere.

Årets messe går av stabelen fra 19. til 28. januar, og denne gangen er det regionene Fjell-Norge, Fjord-Norge og Trøndelag som skal representere Norge. Totalt skal 95 utstillere fra de tre regionene servere nær 400 000 besøkende det beste Norge har å by på av lokal mat og reiselivsopplevelser.

— Her kommer vårt nye produkt Røros Flatbrød med tyttebær til å være representert, og det synes vi er veldig bra, forteller daglig leder i Rørosbaker’n, Erik Lien til Bakeri.net.

Han kommer imidlertid ikke til å dra ned selv i år, på grunn av stort produksjonspress akkurat da.

Inspirerende messe

— Men vi har vært på Grüne Woche en gang tidligere, for noen år siden, og det er en fantastisk plass. Det er en enorm tilstelning, hvor man kan hente mye inspirasjon, sier Lien.

Han forteller at salget går bra i Norge, blant annet på grunn av en god avtale med både Rema 1000 og Coop som kom på plass i fjor. Fra nyttår ble også Norgesgruppen med på et grossistdistribuert sortiment.

— Vi får også mange henvendelser fra utlandet, særlig fra våre nærmeste naboland, så nå har vi satt i gang et prosjekt for å vurdere eksportmulighetene våre. I så måte passer det veldig bra at et av produktene våre vil være representert på årets Grüne Woche.

Utnytter råvarene

Røros Flatbrød med tyttebær ble lansert i fjor, og er en av flere produkter fra Rørosbaker’n hvor det er lagt vekt på å utnytte ressursene fra Røros-regionen.

— Vi samarbeider med en lokal tyttebærdrikk-produsent. Det fungerer slik at vi får bærene etter at de har presset ut det meste av saften, og så tilsetter vi de moste bærene i vår røre, sier Lien, som synes det er veldig spennende å være med på nyutvikling i flatbrød-kategorien.

Til Berlin: Røros Flatbrød med Tyttebær er et av produktene som vil presenteres i Den Norske Paviljong på Grüne Woche 2018.
Til Berlin: Røros Flatbrød med Tyttebær er et av produktene som vil presenteres i Den Norske Paviljong på Grüne Woche 2018.

 

 

Powered by Labrador CMS