Hans Ragnar Valebjørg i Austbygde Bakeri steker brød i en massiv herteovn fra 1947. Nå inviterer han andre inn for å videreføre bakeriet i fremtiden.
Hans Ragnar Valebjørg i Austbygde Bakeri steker brød i en massiv herteovn fra 1947. Nå inviterer han andre inn for å videreføre bakeriet i fremtiden.

Roper et varsku om bakeriet

Hans Ragnar Valebjørg i Austbygde Bakeri roper et varsku om bygdas bakeri. Eierne er selv på vei inn i pensjonsalderen, bakeriet har nedgang både i antall besøk og omsetning og bedriften trenger kapital for å realisere sine planer. Nå inviterer de andre inn for å holde liv i bakeriet i fremtiden.

I et innlegg på Facebook skriver Hans Ragnar Valebjørg følgende:

Mye takket være flott innsats fra våre fantastiske ansatte ble resultatet en veldig bra sommersesong i 2023 med omsetningsrekord for juli måned.

Utenom høysesongene opplevde vi derimot en betydelig nedgang i antall besøkende og omsetning. Spesielt i månedene oktober, november og januar til mars var omsetningen så lav at resultatet kan medføre vanskeligheter med å opprettholde videre drift. Økonomien er nå såpass presset at vi må løpende vurdere om vi kan fortsette eller ikke.

Hilde Valebjørg Lurås og Hans Ragnar Valebjørg (“Nannan”), eier Austbygde Bakeri og har stått for driften og utviklingen siden overtakelsen av det gamle familieforetaket i 1984. Selv om vi fortsatt er engasjerte og har ambisjoner for videre drift, merker vi at mange år i bransjen begynner å tære på helsen. I tillegg er vi begge på vei inn i pensjonsalderen. Dermed er tiden snart moden for å overlate stafettpinnen til noen andre. Vi leter etter nye krefter som ønsker å ta del i både eierskap og videreføring av driften. Jeg (Nannan) fyller 67 år i januar 2024 og går delvis i pensjon. Jeg fortsetter gjerne å bidra, om enn i en redusert rolle.

Vår dyktige konditor, Marte Eriksen, har løftet kvaliteten på våre bakevarer betydelig, men vi trenger flere fagfolk for å realisere videre planer. Vi ser et uforløst potensial i å utvide tilbudet vårt med et bredere matkonsept, som blant annet inkluderer middag og catering, og for å få til det trenger vi blant annet en kokk. Derfor; hvis du kjenner til noen med kokkeferdigheter, ta gjerne kontakt med oss.

Vi er overbevist om at bakeriet og kaféen alltid har vært, og vil fortsette å være, en viktig del av bygdesamfunnet vårt. Å ta en tur innom for en kopp kaffe, ferske bakervarer, eller nyte en middag, bidrar ikke bare til å holde bakeriet i live, men også til å opprettholde en møteplass, for fellesskapet og livet i Austbygde.

Alle forslag og idéer for å videreutvikle selskapets tjenester er hjertelig velkomne. Er du interessert i å bli en del av laget eller gå inn i eierskap, er vi åpne for samtaler. La oss sammen jobbe for å sikre at bakeriets gamle steinovn, som har vært varm siden 1947, fortsetter å være et varmt hjerte i bygda.

Powered by Labrador CMS