Den 22. juni 2015 fikk stiftelsen bak skolen grønt lys fra Kunnskapsdepartementet om å få starte Norsk Restaurantskole (NRS).

NRS er en stiftelse og skolens styreleder og initiativtaker er Laila Berge fra Lærlingekompaniet.

– NRS vil være en bransjedrevet videregående restaurantskole med kokk og servitørfag. Vi har som hovedmål å øke rekruttering til restaurant- og matfaget, videre har vi satt oss mål om å være den beste og mest attraktive skolen innenfor kokk- og servitørfag i Norge, sier nyansatt rektor ved NRS, Hege Arntzen.

 

Vil øke tilgangen på faglærte arbeidskraft

Stiftelsen bak skolen har store ambisjoner på vegne av bransjen og hovedmålet er å øke tilgangen på faglærte kokker og servitører i Norge. Planen er 60 elever fordelt på VG1 og VG2 og et pedagogisk opplegg som kombinerer teori og praksis under tett oppfølging og veiledning. Ambisjonen er at nærmere 100 prosent av elevene går ut i lære og tar fagbrevet.

– Vi har mange sterke støttespillere fra bransjen og mange av de beste har sagt seg villig til å undervise. Bransjen stiller med læreplasser og vi holder en tett kontakt for å sikre innholdet i utdannelsen, sier Arntzen.

 

Rekrutteringsarbeidet i gang

NRS mottar statlig støtte i juli året skolen starter (85 prosent) og er underlagt ettersyn fra Utdanningsdirektoratet. Elevene må betale skolepenger og har mulighet til lån fra Lånekassen. Skolen har ennå ikke funnet lokaler, men jobber med å finne et sted i Oslo sentrum.

– Det viktigste arbeidet vi kan gjøre framover er å rekruttere elever til skolen. Fra 17. oktober har skolen vært på ungdomsskolebesøk i 9. og 10. klasse og skal totalt besøke cirka 50 skoleklasser og om lag 700 elever, før søknadsfristen 1. mars 2017.

 

Rektor ved NRS, Hege Arntzen.

Rektor ved NRS, Hege Arntzen.

Foto: NRS

Sarbeidspartnere

Vi jobber med å få flere samarbeidspartnere til skolen og så langt har vi inngått samarbeid med Lærlingekompaniet, Myrvold, Foodtech, Brasseri France, Stiftelsen Anker, Kokkenes Mesterlaug Oslo, NHO Reiseliv, Kjøkkensjefens Interesseforening, 4 store AS Gamle Tårnhus, Bølgen & Moi, Mortens Kro AS, To Rom og Kjøkken, Brasseri Cava, Thon Hotels AS, Olympen Mat og Vinhus AS, Losby Gods, Cru Vin og Kjøkken, Hos Thea, Restaurant Kontrast, Voksenåsen, Carl Evensen, bRest Bedriftsrestauranter og Eugene-Johansen.