Det første av to nye utsalg åpner i april.

– Vi ser at salget øker og vi tror mange ønsker rene økologiske bakervarer og kvalitetspizza, så vi vil satse og åpner nå to nye utsalg. Det første nye skal ligge i Kirkegata på Bankplassen. Vi får 300 kvm og cirka 70 sitteplasser. Her er det også uteservering med 70 sitteplasser i sommerhalvåret, forteller Hector Guardia, som er daglig leder i bakeriet.

Større utvalg

– Vi skal fortsatt servere surdeigsbrød og økologiske bakervarer. Fra lunsj blir det pizzaservering og vi skal ha et enda større utvalg av pizzavennlige viner. Det blir en fyldigere meny generelt.

Utsalg to, skal plasseres på Bislett i sammenheng med produksjonslokalene til Rent Mel. Utsalget skal ligge i de gamle lokalene til stjernerestauranten Oscarsgate, hvor det også blir uteservering i sommerhalvåret.

Bakeri og pizzeria

– Konseptet er likt i alle utsalg; bakeri første del av dagen, så fra lunsj og utover ettermiddag og kveld blir det fokus på pizza. Vi skal designe alle tre steder slik at de ser like ut. Vi vil skape noe som er unikt og har en interiørdesigner i full sving, sier Guardia.

Rent Mels første utsalg i Prinsensgate skal også pusses opp nå i vår, så innen juni er alle tre utsalg i lik utførelse.

– Vi utvider ikke fordi vi har et ønske om å bli så veldig store, men vi ser at etterspørselen øker så vi ønsker å tilby våre produkter til enda flere folk i Oslo. Økologisk mat øker i hele Europa og nå kommer det for fullt også i Norge.

FAKTA: Rent Mel

Rent Mel er det eneste bakeri og pizzeria i Norge med gull valørmerke fra Debio. Det betyr at over 90 prosent av produktene er økologiske. Det brukes ikke gjær i brødet, alt er bakt på surdeig og alle brød er 100 prosent økologiske.

Råvarer hentes fra topp-produsenter over hele landet; Homlagarden, Rørosmeieriet, Dyre gård, Ask Gård, Grøstad og Annextad gård.

Dobler volumet i 2018

Rent Mel opplever også en økt etterspørsel etter bakervarer via hjemleveringstjenester som Dyrket.no og Morgenlevering.no.

– Vi håper og tror vi skal doble volumet i 2018, og da vil også omsetning øke betydelig. I 2019 får vi et helt år med tre utsalg, så vi vil nok sannsynligvis se en videre øking fremover, sier Guardia.

Det betyr mer å gjøre i alle ledd av driften.

– Nå er det om å gjøre å få på plass nok personell innen vi starter opp, så skriv gjerne at vi trenger dyktige håndverksbakere og en produksjonssjef til bakeriet. Dyktige fagfolk, ring meg!, sier Guardia.

– Vi er også i prosessen med å ansette 15-20 personer i større og mindre stillinger til de nye utsalgene, så nå blir vi 30-40 ansatte totalt i Rent Mel, sier en offensiv Guardia.

Ingen nye investorer

Det har ikke kommet til noen nye investorer i selskapet, men det er Guardia og de andre eierne som sluser inn mer midler til satsingen.

– Vi ser at omsetningen øker jevnt og trutt og vi tror flere mennesker vil være interessert i vårt konsept med økologiske bakervarer av høy kvalitet. Vi eiere er med i det lange løp. Alle avgjørelser er tatt med langsiktighet i bunn. Dette er noe vi tror på og brenner for. Vi skal holde fast på konseptet vårt og tror det er grunnen til at salget øker, sier Guardia.