Rune Vindsetmo i Edgars Bakeri smiler fra øre, selv om det er travle tider.

– Ja, det har vært et krevende år. Vi har åpnet fire nye utsalg og så kom korona. Men vi har holdt åpent og har betjent våre kunder så godt vi har kunnet. Nå har det tatt helt av og vi har historiens travleste sommermåned, sier Vindsetmo.

Nye rekorder hver dag

Bakeriet venter en juli-omsetning på et sted mellom 13 og 15 millioner. Alt etter hvor det ender når måneden er over, vil økningen være på 30-50% fra samme måned i fjor. Det setter store krav til både produksjonsanlegg og de 160 ansatte som er i sving i bakeriet og deres 12 utsalg.

– Nå produserer vi mer enn noen gang. Det er spennende å ta ut kapasiteten som ligger i vårt produksjonsanlegg. Nå får vi teste både styrken og fleksibiliteten i anlegget, sier Vindsetmo.

Det siste året har de etablert et stort utsalg i Lyngdal, et på Sørlandssenteret i Kristiansand, etablert restauranten Edgars litt mere i Mandal og for en uke siden åpnet de på Amfi-senteret i Flekkefjord. Sistnevnte skal bli en variant av Edgars litt mere, når den er ferdig ombygget på høstparten. I tillegg er de i gang med utvidelse fra 200 til 400 kvadratmeter på sitt første utsalg Lyngdal.

– Å ha en nystartet restaurant og gå rett ut i koronadrama har vært en prøvelse. Vi har hatt noen tanker og ideer til videre ekspansjon og valgte å jobbe videre med dem selv om landet ble stengt ned. Vi ønsket ikke minst å gi folk en grunn til å komme innom oss i disse tøffe tidene. Vi har hatt de fleste i arbeid siden midten av april for å forberede sommeren.

– Nå har vi nye omsetningsrekorder hver dag, sier Vindsetmo som har god tro på å ta igjen det tapte fra koronatiden. Faktisk forventer bakeriet at 2020 vil gå inn i historien som ett av de beste årene i bakeriets historie.

– Det er ikke ideelt å starte opp så mye nytt som vi har gjort når etterspørselen eksploderer, men vi har et fantastisk team. Det er utrolig hva man kan få til når man må.

Utsalget på Sørlandssenteret er ett av mange Edgars Bakeri har etablert det siste året.

Utsalget på Sørlandssenteret er ett av mange Edgars Bakeri har etablert det siste året.

Foto: Peder Austrud

Vil fortsette veksten

Edgars Bakeri skal fortsette å vokse. De har allerede signert avtale om sitt 13. bakeriutsalg. Det blir et nabolagsbakeri i Kristiansand. Det blir det tredje i Sørlandsbyen etter at de kastet seg inn i konkurransen i Markensgate for noen år siden.

– Er det plass til flere Edgars i Kristiansand?
– Ja, så absolutt. Kristiansand har mange spennende bydeler og er et viktig område for Edgars videre vekst. Kristiansand er og blir et viktig område for oss. I tillegg vil vi se på etableringer som faller naturlig inn i de rutene vi allerede kjører på Sørlandet.

– Hvor langt kan dere spre dere?
– Vi skal jobbe innenfor en radius hvor vi kan levere topp kvalitet.

– Hvor mange utsalg skal dere ha?
– Vi har ikke tallfestet det. Så lenge vi synes det er gøy og jobber med noe vi liker, så skal vi fortsette veksten. Vi har bygget opp en sterk merkevare i markedet og opplever nå at mange kommer til oss. Vi har mange henvendelser, men vi har sagt nei til veldig mye som ikke har vært oss eller at det ikke har passet inn i det vil har lyst til å jobbe med. Men veien formes fortsatt mens vi går. Fremtiden for vår del ligger i å øke betalingsviljen hos publikum. Det krever at kundene forstår arbeidet som ligger bak kvalitetsprodukter og er villige til å betale for det. I dag føler vi at vårt prisbilde speiler det kunden får. Det skal være en tydelig prisforskjell på et fransk surdeigsrundstykke og et kneipprundstykke.

Edgars Bakeri sin sommerkampanje over to sider i avisene på Sørlandet har gitt kjemperespons.

Edgars Bakeri sin sommerkampanje over to sider i avisene på Sørlandet har gitt kjemperespons.

Sommerkampanje

I tillegg til et stort ansatt tilreisende til Sørlandet denne sommeren har bakeriet kjørt en stor sommerkampanje i lokalaviser og regionaviser fra Risør til Flekkefjord. Bakeriet kjøpt doble helsider og redaksjonelle annonsesider. Her er kaneldrømmen brukt som kjennemerke. De har også dekorert egne biler med kampanjen. I tillegg har den hatt stor synlighet i alle utsalgene. Sommerkampanjen har også blitt lagt merke til av NRK som har vært innom.

– Kampanjen har vært ekstremt vellykket og viser helheten i konseptet Edgars. Kampanjen har gitt oss god synlighet i lokalmarkedet og har bidratt sterkt til den enorme veksten vi opplever om dagen. Vår videre vekst gjør det nødvendig å planlegge de tøffeste sesongmånedene bedre. Gjør vi det riktig, så får vi god kapasitetsutnyttelse de andre månedene også, sier Vindsetmo som er klar for å utvide merkevaren Edgars på Sørlandet.