Ann Jeanett Paterson sitter i juryen som skal kåre vinnerne i årets Pals Callebaut Challenge onsdag 13. september.

Rekordmange påmeldte

– Dette blir fantastisk gøy, sier Ann Jeanett Paterson, som sitter i juryen under årets Pals Callebaut Challenge.

Publisert Sist oppdatert

Vi håper at flest mulig vil være med oss denne dagen.

Onsdag 13. september skal vinnerne i Pals Callebaut Challenge 2023 kåres. Det skjer i forbindelse med en minimesse som Pals arrangerer på Bondi Gård i Asker.

– I tillegg til kåringen av vinnerne i konkurransen og smaking på vinnerproduktene, har vi satt sammen et inspirerende program med fokus på lønnsom bakst for høst og vinter samt rasjonelle løsninger for Horeca. Vi håper at flest mulig vil være med oss denne dagen, sier Jannicke Færden Berle, som er markedssjef i Pals.

Pals Callebaut Challenge er en nasjonal konkurranse for bakere og konditorer, både faglærte og lærlinger. I fjor var det 19 deltakere, og i år er det enda flere som er med.

Stor økning

–  Vi er veldig fornøyd med å ha hele 29 påmeldte i årets konkurranse, sier Berle, som forteller at målet med konkurransen er å skape økt interesse for baker- og konditorfag, stimulere til nytenking og ikke minst, være med på å løfte frem talenter.

– Det er fantastisk gøy at vi har med oss så mange spennende deltakere fra hele landet, istemmer hennes kollega, Ann Jeanett Paterson, som er distriktssjef for Pals Rogaland.

Fem dommere

Paterson har tidligere vært både ambassadør for Callebaut i Norge og utøver på Baker- og Konditorlandslaget. Nå sitter hun i juryen som skal være med på å kåre vinnerne i årets Pals Callebaut Challenge.

De fire andre jurymedlemmene er Kent Madsen (teknisk rådgiver i Barry Callebaut og dommer i World Chocolate Masters), Trude Beate Brendehaug (fagkonsulent og produktutvikler i Pals med tredjeplass fra Coupe du Monde de la Boulangerie), Bernhard Azinger (fagkonsulent baker og konditor i Tine) og Jostein Huglen (fagsjef baker og konditor i Pals).

Årets nyvinning

Sammen skal de smake seg frem til «Årets nyvinning» i kategoriene kake, dessert og konfekt.

– Jeg gleder meg til å få smake på alle de spennende nyvinningene som årets deltakere har skapt med våre egenproduserte mandelmasser og sjokoladeprodukter fra Callebaut, sier Paterson.

Powered by Labrador CMS